Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

πολυιατρειο2Το Πολυϊατρείο μας, εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, λαμβάνει έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας των μελών του.
Σύμφωνα με αυτά προχωράμε:
1. Στην προληπτική απολύμανση όλων των χώρων του Πολυϊατρείου το Σάββατο 14/03/20, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με το υπ’ αριθμό πρωτ. 2375/20-03-92 έγγραφο της Δ/νσης Δημ. Υγιεινής τμήμα Β’ του Υπουργείου Υγείας
2. Στην ενημέρωση και εφαρμογή των παρακάτω οδηγιών-διαδικασιών:
Οδηγίες ατομικής υγιεινής:
  • Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
  • Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα). Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  •  Σε βήχα ή φτέρνισμα κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
  • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψη τους στους κάδους απορριμμάτων.
  • Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντηλα με αλκοόλη.
  • Σε ασθενείς με συμπτώματα πυρετού, βήχα, πονόλαιμου, καταβολής ή δυσκολίας στην αναπνοή καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ 1135 για να γίνει η αρχική αξιολόγηση από αρμόδιο Ιατρό
  •  Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος απευθυνθείτε στα αρμόδια νοσοκομεία που έχουν ορισθεί από τον ΕΟΔΥ και ΜΟΝΟ!!!
Οι ιατροί του Πολυϊατρείου  παραμένουν στη διάθεση των μελών μας

 

Scroll To Top