Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΑΠΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΑΠΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7

ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

 ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΑΠΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ  8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

 ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. Μετά την χωρίς Καταστατική Απαρτία και ακριβώς στη μέση του καλοκαιριού «ολοκλήρωση» της Γενικής Συνέλευσης της 05/08/2018, το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ  προκήρυξε εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και πανελλαδική ψηφοφορία για εκ νέου συνολική τροποποίηση του Καταστατικού και οριστικοποίηση της επικουρικής σύνταξης στα 50 ευρώ το μήνα.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ καλεί τους συναδέλφους συνταξιούχους-βοηθηματούχους να μην συμμετάσχουν στις διαδικασίες αρχαιρεσιών ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και στην Πανελλαδική Ψηφοφορία τροποποίησης του Καταστατικού, καθ όσον:

 *Ο Σύλλογός μας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του κύρους της Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης της 05/08/2018 και ήταν ο μόνος που κατέθεσε στα πρακτικά της Γ.Σ. ένσταση μη απαρτίας. Οι παρόντες δεν ξεπέρασαν τους 800 ενώ η προβλεπόμενη απαρτία για τροποποίηση του Καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ απαιτεί την παρουσία 2.230 μελών.     -Άρθρο 12 παράγραφος 2, … «απαιτείται η παρουσία του μισού τουλάχιστον των μελών του Λεκανοπεδίου Αττικής και η πλειοψηφία των ¾ των παρόντων».   

 *Οι αρχαιρεσίες στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης από 10/9/2018 έως 08/10/2018, έχουν προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα, χωρίς την συμμετοχή 2.830 διαγραμμένων συνταξιούχων, με ενιαίο ψηφοδέλτιο (χωρίς απλή αναλογική) και με την κάλπη να περιφέρεται σε όλα τα καταστήματα για υποχρεωτική συμμετοχή όλων  των εργαζομένων μελών.

 * Δεν απεμπολούμε την θετική για τους συνταξιούχους μας απόφαση της 4/6/2018 του Εφετείου Αθηνών για επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2015 με την καταβολή των αναλογούντων αναδρομικών.

 *Ο ΣΣΙΛΤΕ εντείνει τις προσπάθειές του σε συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό επίπεδο για ένταξη των 6.300 συνταξιούχων μας στο ΕΤΕΑΕΠ, για σχετικά αξιοπρεπή επικουρική σύνταξη και όχι στα 50 ευρώ φιλοδώρημα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για συνταξιούχους πάνω από 8 έτη.

* Η πρότασή μας για κοινή παράσταση και έναρξη συζήτησης στο Υπουργείο Εργασίας, όλων των φορέων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (Δ.Σ., ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ) είναι πάντα σε αναμονή για ενεργοποίηση, αφού το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ολοκληρώνει τον κύκλο του ελλείψει νέων πόρων και νέων μελών.

 * Είναι θετικό, το γεγονός ότι οι υπόλοιποι Σύλλογοι (διασπαστικοί και μη) έστω και με «χρονοκαθυστέρηση μερικών ημερών» μετά τη Γ.Σ. «ανακάλυψαν» την έλλειψη καταστατικής απαρτίας, ενώ μέσα στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Γ.Σ. συμμετείχαν κανονικά στις ψηφοφορίες και δεν υπέβαλαν καμία ένσταση.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Scroll To Top