Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Δανειακές οφειλές συνταξιούχων συναδέλφων και ρυθμίσεις

Δανειακές οφειλές συνταξιούχων συναδέλφων και ρυθμίσεις

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΛΤΕ με την Alpha Bank

%cf%81%cf%85%ce%b8%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%89%ce%bd-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bfΤο σοβαρό ζήτημα των δανειακών οφειλών των συνταξιούχων συναδέλφων της Ιονικής, τέθηκε από το Σύλλογό μας στην Διοίκηση της Alpha Bank εγγράφως και προφορικώς, στην δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Απριλίου 2018, με τον Διευθυντή Διευθετήσεων Οφειλών κ. Ρουβέλλα και τον Υποδιευθυντή κ. Βενέτη.

Το θέμα των δανειακών υποχρεώσεων των μελών μας, μετά την μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων, (έως 93% της Επικουρικής και έως 45% της Κύριας), αποτελεί πλέον μέγιστη προτεραιότητα για τον ΣΣΙΛΤΕ, παράλληλα με το θέμα της εξευτελιστικής σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και της μη επαρκούς κάλυψης των θεμάτων υγείας από το Κρατικό Σύστημα Περίθαλψης.

Μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου μας πλαισιωμένα από πρώην χορηγητικά στελέχη της Ιονικής (νυν συνταξιούχους μας) έθεσαν το σύνολο  των προβλημάτων των συναδέλφων οφειλετών από την αδυναμία πλέον εξυπηρετήσεως των δανείων που έχουν λάβει καθώς και τους μέχρι τώρα συνεπείς δανειολήπτες συναδέλφους.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν: Οι πάσης φύσεως δυνατότητες ευνοϊκών ρυθμίσεων στεγαστικών δανείων, στεγαστικών δανείων ΣΣΕ ΄84 και προϊόντων καταναλωτικής πίστης. Η αναγκαιότητα παροχής επιβράβευσης για τους συνεπείς δανειολήπτες. Το «κούρεμα» προϊόντων καταναλωτικής πίστης πριν την πώληση από τις Τράπεζες σε ξένα funds οφειλών καταναλωτικών δανείων (άνευ εξασφαλίσεων). Η ανάλγητη πρακτική απέναντι στους οφειλέτες συναδέλφους, Εισπρακτικών Εταιρειών, οι οποίες συνεργάζονται και ενεργούν για λογαριασμό της Τράπεζας. Οι πλειστηριασμοί, «Εκθέσεις αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας» που αφορούν την Α΄ κατοικία συναδέλφων-συνταξιούχων, που επί δεκαετίες εργάστηκαν στην Τράπεζα! Αναστολή καταβολής των δόσεων μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ.

Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη δημοσίευσης στα μέλη μας, αναλυτικού-εκλαϊκευμένου πληροφοριακού δελτίου για όλες τις υφιστάμενες περιπτώσεις ρυθμίσεων στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης (Νόμοι, εγκύκλιοι, οδηγίες κλπ).

Συνεπώς οι συνάδελφοι που επιθυμούν να κάνουν ρύθμιση της οφειλής τους θα πρέπει όπως μας υπέδειξαν οι εκπρόσωποι της Τράπεζας, να κάνουν σχετικό αίτημα στην Διεύθυνση Καθυστερήσεων μέσω του Καταστήματος. Είναι ευνόητο ότι ο Σύλλογός μας θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, εφόσον μας ενημερώσετε σχετικά για το αίτημα της ρύθμισής σας (Κατάστημα, αριθμός πρωτοκόλλου και ημερομηνία υποβολής), ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για το σοβαρό αυτό θέμα.

Scroll To Top