Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι χθές στην απογευματινή συνεδρίαση της βουλής ψηφίστηκε η τροπολογία η οποία αφορά την καταβολή των αναδρομικών που αντιστοιχούν στις μειώσεις των συντάξεων των νόμων 4093/2012 και 4051/2012.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την διάταξη τα ποσά που θα καταβληθούν θα αφορούν το 11μηνο από 11.06.2015 έως τις 12.05.2016. Οι λεπτομέρειες και η διαδικασία καταβολής τους θα καθορισθεί με κοινή υπουργική απόφαση. Τα παραπάνω ποσά θα καταβληθούν άτοκα, ενώ με την καταβολή των εν λόγω ποσών αποσβέννυνται οι αξιώσεις των συνταξιούχων για ποσά που αφορούν τις υπόλοιπες περικοπές των συντάξεων, δηλαδή τα δώρα και τα επιδόματα για το παραπάνω χρονικό διάστημα (11.06.2015 έως τις 12.05.2016).

Δεν ισχύει η παραπάνω απόσβεση για όσους έχουν ήδη ασκήσει αγωγές για τα ποσά αυτά, για τις οποίες εκκρεμεί η εκδίκασή τους.

Επομένως, απ΄ όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι όλοι όσοι έχουν ήδη ασκήσει αγωγές για τις περικοπές στην σύνταξή τους καθώς και για τα δώρα και τα επιδόματα αδείας και εφόσον βεβαίως επιθυμούν να τις συνεχίσουν, δεν χάνουν καμία αξίωσή τους πέραν των όσων καταβληθούν για το παραπάνω 11μηνο.

Scroll To Top