Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ : Εξαλείφθηκαν τα λογιστικά τεχνάσματα, αλλά επανήλθαν οι μη νόμιμες κρατήσεις!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ : Εξαλείφθηκαν τα λογιστικά τεχνάσματα, αλλά επανήλθαν οι μη νόμιμες κρατήσεις!

Σε συνέχεια της από 15/9/20 ανακοίνωσής μας (εδώ) σχετικά με τα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων, όταν και σας είχαμε ενημερώσει ότι παρά τις μειώσεις των κρατήσεων, χρησιμοποιήθηκαν αδιανόητα λογιστικά τεχνάσματα για να μην αυξηθούν οι συντάξεις μας, επανερχόμαστε, καθόσον παρατηρούμε ότι στα νέα ενημερωτικά σημειώματα για τον Ιανουάριο του 2021 εξαλείφθηκαν μεν τα λογιστικά τεχνάσματα που είχαμε αναφέρει, αλλά δυστυχώς επανήλθαν οι μη νόμιμες κρατήσεις!

 

Στα προηγούμενα ενημερωτικά σημειώματα η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να διορθώσει το λάθος που αφορούσε όσους είχαν αρνητική προσωπική διαφορά (κάτι που ισχύει για τους περισσότερους συναδέλφους της Ιονικής) μετά τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους και επομένως προέκυπτε αύξηση της σύνταξής τους και ενώ το ποσό θα χορηγείτο κατά 1/5 προσαυξημένο ετησίως, ο υπολογισμός των κρατήσεων γινόταν επί του ποσού στο οποίο θα διαμορφωθεί η σύνταξη το 2023.

Παρά το γεγονός ότι πράγματι τα λάθη στις κρατήσεις είχαν διορθωθεί, ωστόσο είχαμε τονίσει ότι με λογιστικά τεχνάσματα που δεν μπορούσε να κατανοήσει κανείς εκ των ασφαλιστικών και νομικών μας συμβούλων, είχαν κρατηθεί οι συντάξεις μας στα ίδια επίπεδα.

Και ενώ πλέον αναμέναμε η κυβέρνηση και ο e-ΕΦΚΑ να προχωρούσαν επιτέλους στην οριστική διόρθωση των ποσών των συντάξεων, δυστυχώς έκαναν ένα βήμα πίσω, αφού στα ενημερωτικά σημειώματα του Ιανουαρίου 2021 εξαλείφθηκαν τα λογιστικά τεχνάσματα, αλλά επανήλθαν οι κρατήσεις υπολογισμένες επί του συνόλου των αποδοχών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν την 1/1/23, ουσιαστικά επαναφέροντας το προηγούμενο σφάλμα τους!

Δυστυχώς αυτό το θέμα που πραγματικά έχει προκληθεί αποκλειστικά λόγω σφαλμάτων των αρμόδιων φορέων και έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά η επίλυσή του, αναδεικνύει ξεκάθαρα την απουσία σχεδιασμού και παραπέμπει ξεκάθαρα σε εμπαιγμό των συνταξιούχων.

Ο Σύλλογός μας αποστέλλει επιστολή τις αμέσως επόμενες ημέρες στους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση, e-ΕΦΚΑ) καλώντας τους να προχωρήσουν άμεσα στη διόρθωση των ποσών των κρατήσεων ώστε να υπολογίζονται επί των πραγματικά καταβαλλόμενων ποσών και στην αναδρομική επιστροφή στους δικαιούχους συνταξιούχους των μη νόμιμων κρατήσεων από 1/1/19.

Ο Πρόεδρος                     Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Κάβουρας            Μαρία Φιλιπποπούλου

Scroll To Top