Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Εξαγγελίες πρωθυπουργού : Εντός του Οκτωβρίου τα αναδρομικά των 11 μηνών – Μέχρι το Δεκέμβριο αναπροσαρμογή συντάξεων και αναδρομικά σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν με πλέον των 30 έτη ασφάλισης  

Εξαγγελίες πρωθυπουργού : Εντός του Οκτωβρίου τα αναδρομικά των 11 μηνών – Μέχρι το Δεκέμβριο αναπροσαρμογή συντάξεων και αναδρομικά σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν με πλέον των 30 έτη ασφάλισης  

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ αναφέρθηκε στα πολυαναμενόμενα αναδρομικά με βάση την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες τις περικοπές των νόμων 4051/2012 και 4093/2012.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, τα αναδρομικά θα δοθούν εφάπαξ εντός του Οκτωβρίου (χωρίς όμως να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία) για το διάστημα από τον Ιούνιο του έτους 2015 έως το Μάιο του έτους 2016, σε όσους λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ και είχαν υποστεί κρατήσεις από τους ως άνω νόμους. Με βάση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού συνάγεται ότι δε θα συμπεριληφούν τα δώρα και το επίδομα αδείας.

Ο Σύλλογός μας θα έρθει σε επικοινωνία με το νομικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Μπούρλο, ο οποίος με απόφαση της απελθούσας διοίκησης είχε αναλάβει τη διεκδίκηση των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων, προκειμένου να ενημερωθούμε αφενός μεν αν έχουν κατατεθεί αγωγές για τη διεκδίκηση της εισφοράς αλληλεγγύης και αφετέρου δε, να οργανώσουμε τις ενέργειές μας για τη διεκδίκηση των υπόλοιπων μηνών προ και μετά του αναφερόμενου 11μήνου. Βεβαίως, θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις έχουμε εξελίξεις σε αυτήν την υπόθεση.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον επανυπολογισμό των συντάξεων όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί με πλέον των 30 έτη ασφάλισης, με βάση τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Η διαδικασία της αναπροσαρμογής αυτών των συντάξεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, καθόσον ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την καταβολή αναδρομικών μέχρι το Δεκέμβριο για το διάστημα από το Νοέμβριο του 2019 έως την ημερομηνία αναπροσαρμογής.

Scroll To Top