Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΕΟΠΥΥ: Οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν γυαλιά χωρίς να προπληρώνουν

ΕΟΠΥΥ: Οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν γυαλιά χωρίς να προπληρώνουν

%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%85-%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bfΣτην αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των οπτικών ειδών προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, προωθώντας την άμεση αποζημίωση του ίδιου του οπτικού και όχι του ασθενή ασφαλισμένου, ο οποίος μέχρι σήμερα προπλήρωνε τα γυαλιά και μετά λάμβανε τη σχετική αποζημίωση.

Συγκεκριμένα, από τις  15 Ιανουαρίου 2018, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ η σύμβαση για τα οπτικά είδη. Με τη σύμβαση επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι οποίοι δεν θα προπληρώνουν τη δαπάνη και δεν θα συνωστίζονται σε ουρές, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) του ΕΟΠΥΥ.

Για παράδειγμα τον Οκτώβριο του 2017 παρελήφθησαν περίπου 29.000 αιτήματα ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα, για την κατηγορία των οπτικών. Με δεδομένο ότι οι ΠΕΔΙ της Αττικής δεν έχουν ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό, σήμερα η διαχείριση των αιτημάτων είναι εξαιρετικά δυσχερής. Σήμερα εκκρεμούν περισσότερα από 95.000 αιτήματα μόνο για οπτικά είδη και οι ασφαλισμένοι εισπράττουν τα 100 ευρώ συνήθως μετά την παρέλευση εξαμήνου..

Οι δικαιούχοι στο εξής θα προμηθεύονται τα οπτικά είδη που τους έχουν συνταγογραφηθεί χωρίς κόστος, μέχρι το ποσό που καλύπτει ο ειδικός φορέας του Οργανισμού (ΕΚΠΥ), ήτοι 100 ευρώ κάθε τέσσερα χρόνια, πληρώνοντας μόνο τη διαφορά αν υπάρχει.

Καλούνται οι πάροχοι οπτικών ειδών να υποβάλλουν εντός 20 ημερών από την ανάρτηση, αίτηση σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι οπτικοί θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ. 

Scroll To Top