Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Επιστολή κόλαφος για τον Συνεταιρισμό Ιονικής από τον πρ. Αντιπρόεδρό του, συνάδελφο Ανδρέα Μπάφη.

Επιστολή κόλαφος για τον Συνεταιρισμό Ιονικής από τον πρ. Αντιπρόεδρό του, συνάδελφο Ανδρέα Μπάφη.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

κ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟ

Σαράντη θέλω να σου πω δυο λόγια μια και είσαι ο Γ.Γ. του Συνεταιρισμού μας.

Επιθυμώ να με πάρεις τηλέφωνο όταν είσαι ώριμος για φιλία και ισότιμη συνεργασία. Ο χειρισμός και η χρησιμοποίηση των ανθρώπων δεν είναι φιλία και συνεργασία. Δεν συνιστούν ικανότητα ή προτέρημα. Ούτε καν προσόν είναι. Χειριζόμαστε πράγματα ή καταστάσεις – γεγονότα. Ποτέ ανθρώπους. Ο χειρισμός των ανθρώπων κάπως αλλιώς λέγεται!!! (λεξικό εννοιών για εκθέσεις λυκείου). Με τους ανθρώπους συνεργαζόμαστε και αν θέλουμε τους δίνουμε τη φιλία μας χωρίς ποτέ να μας το ζητήσουν. Εμείς τη προσφέρουμε όπου θέλουμε. Με τους ανθρώπους πάντα συνεργαζόμαστε και αν μπορούμε τους εμπνέουμε. Ψιλά γράμματα!!!

Για τις ηλικίες μας, λοιπόν, η ωριμότητα ενέχει και το στοιχείο του χρόνου. Δεν είναι απεριόριστος. Νομίζω όμως ότι στη περίπτωσή μας ένα τρίμηνο, τετράμηνο, είναι αρκετό και για τους δυο μας. Εφόσον όμως από την πλευρά σου σαν γραμματέας του Συνεταιρισμού, έχουν ολοκληρωθεί τα παρακάτω:

1) Η ολοκλήρωση των ελέγχων για τα οικονομικά πεπραγμένα των προηγούμενων ετών πριν των δυο τελευταίων θητειών που συμμετείχα (αν και τον περισσότερο καιρό απουσίαζα λόγο ασθένειας) ή έστω και γι αυτές.

2) Τα πρακτικά όλων των Δ.Σ. των τελευταίων θητειών.

3) Ο ισολογισμός με 31/12/16 με την καθαρή θέση του Συνεταιρισμού και την απογραφή της περιουσίας του (αν υπάρχει). Στην περίπτωση που δεν υπάρχει, τους ελέγχους τι απέγινε ώστε να προκύπτει η σημερινή καθαρή θέση.

4) Το μητρώο των σημερινών εν ζωή συνεταίρων (ποιοι και πόσοι είναι) και ποιοι κληρονόμοι (αν υπάρχουν) και τέλος

5) Την πρότασή σου τι πρέπει να γίνει το εναπομείναν κεφάλαιο, αν υπάρχει.

 Από τη μεριά μου,

Θέλω πρώτα να σου δηλώσω ότι ποτέ δεν έπαιξα στη ζωή μου τους ρόλους α) του υποτακτικού σε κάποιον β) του βαστάζου γ) του υπηρέτη δ) του κόλακα ε) του μουγκού αγάλματος στ) της διακοσμητικής γλάστρας και ζ) της ορντινάτσας. Ούτε και όταν ήμουν αιχμάλωτος καταστάσεων και ανθρώπων, γιατί ουδέποτε παραδόθηκα. (Σημασία δεν έχει να είσαι αιχμάλωτος, αλλά να μη παραδοθείς).

Από την πλευρά μου λοιπόν σαν αντιπρόεδρος ότι ήταν να κάνω, το έκανα, με μοντέλο του Συνεταιρισμού που πρέπει να κάνουμε για να κοιτάζει «μπροστά» μέχρι το 2050, (μια λέξη «το μπροστά» που σου αρέσει να χρησιμοποιείς), μοντέλο που δημοσιεύθηκε εδώ και ενάμιση χρόνο στην εφημερίδα μας, και το έδωσα στον καθένα χειρόγραφα, σας το ανέπτυξα θεωρητικά σε όλους του Δ.Σ. και άλλους (νομικούς – οικονομολόγους κλπ. συμβούλους σου) και όλους που ασχολούνται στο σύλλογό μας εκτός από μια κυρία (προφανώς δεν την ενδιαφέρει), που επιδεικτικά έφυγε πριν αρχίσω την παρουσίαση, εγκρίθηκε ομόφωνα από όλους τους παρόντες, όπως μου είπες και στο τηλεφώνημα, που μου έκανες μετά, και τον έβαλα στις ράγες υλοποίησής του στο λίγο χρόνο από τότε.

Εκτός αν θέλεις να εφαρμόσουμε ένα άλλο μοντέλο που ουδέποτε έχω ακούσει από κανέναν. Αν και όπως μαθαίνω, ήδη αρχίσατε να υλοποιείτε το μοντέλο που σας υπέδειξα, κάνοντας ήδη το πρώτο ραντεβού με πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος για τους συνεταίρους. Μαζί με το νοσοκομειακό πρόγραμμα και την κινητή τηλεφωνία, προτάσεις που τις ακούω επί δυόμιση χρόνια. Βέβαια από αυτές τις τρεις προτάσεις μόνο το νοσοκομειακό πρόγραμμα εγκρίνω λόγω φερεγγυότητας του εισηγητή και της εταιρείας και απορρίπτω μετά βδελυγμίας την κινητή τηλεφωνία και τον πάροχο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τους αντιπροσώπους των εταιρειών ούτε κατ’ όψιν δεν έχω δει ή διαπραγματευθεί και λόγω αμφιβολιών περί των εταιρειών που δεν ξέρω ποιος και με τι κριτήρια τις ήλεγξε. Ούτε «δεμένος» δεν τα ψηφίζω όπως και στην αρχή της επιστολής αυτής σου αναφέρω (της αιχμαλωσίας).

Έτσι, με όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνομαι την ωριμότητα για μια συνεργασία καλή ή κακή, μέλλει να αποδειχθεί.

Τότε νομίζω ότι είναι ώριμα τα πράγματα και για τους δυο μας για να συζητήσουμε και μεταξύ μας αλλά και οπωσδήποτε δημόσια, παρουσία ενός άτυπου γενικού συμβουλίου που θα συμμετέχουν όλα τα Δ.Σ. 1) της ΕΝΟΤΗΤΑΣ εργαζομένων και συνταξιούχων 2) του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού 3) οι εκλεγμένοι στους συνταξιούχους του άλλου συλλόγου.

Για να καθορίσουμε τους στόχους μας συλλογικά και ατομικά, για να δεσμευόμαστε κιόλας για όλα αυτά.

Διαφορετικά μη με πάρεις τηλέφωνο γιατί δεν θα έχει κανένα νόημα.

Ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία που δίνω στον εαυτόν μου για τη τρεμάμενη φιλία που αποπειράθηκα να σου δώσω για άλλη μια φορά.

Αθήνα 24/10/17

Ανδρέας Μπάφης

-Αντιπρόεδρος Προμηθευτικού Συνεταιρισμού «ΣΥΝ.ΕΡΓΑ.ΣΥΑ»

-Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας

 Υ.Γ.

1) Την τύχη μου από δω και πέρα θα την καθορίζω μόνος μου χωρίς να κάνω καμιά έκπτωση στους στόχους της ενότητας και που δεσμεύτηκα.

2) Είναι και ο απαιτούμενος χρόνος και για μένα να κάνω το τσεκάπ της υγείας μου που είχα παραμελήσει και ύστερα μάλιστα το μικρό λιποθυμικό επεισόδιο που είχα στην έκθεση που επισκέφθηκα στις 22/10/17. Απομένει να επιλέξω το Ωνάσειο ή το Νοσοκομείο Πάτρας.

3) Για την οργάνωση του Συνεταιρισμού μπορεί ο Μάρκος να με παίρνει τηλέφωνο όποτε θέλει.

4) Σε παρακαλώ ενημέρωσε τον Πρόεδρο γιαυτή την επιστολή μου ή δώσε του ένα αντίγραφο.

 

Scroll To Top