Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Επιστολή του Συλλόγου μας στο ΤΑΠΙΛΤ για τα σφάλματα που παρατηρήθηκαν κατά την πίστωση των αναδρομικών

Επιστολή του Συλλόγου μας στο ΤΑΠΙΛΤ για τα σφάλματα που παρατηρήθηκαν κατά την πίστωση των αναδρομικών

Συνάδελφοι,

Τις προηγούμενες ημέρες πιστώθηκαν τα αναδρομικά των μη νόμιμων – όπως έκρινε το ΣτΕ – κρατήσεων των Νόμων 4051/2012 και 4093/2012 για το διάστημα των 11 μηνών (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) και σας είχαμε ενημερώσει αναλυτικά στο από 23/10/20 δημοσίευμά μας ότι παρατηρήθηκαν σφάλματα και παραλείψεις.

Ο Σύλλογός μας απέστειλε την επιστολή που ακολουθεί προς τα Συγχωνευμένα Ταμεία ΙΚΑ – ΤΑΠΙΛΤ (e-ΕΦΚΑ), στην οποία επισημαίνουμε αυτά τα σφάλματα, ζητάμε την άμεση διόρθωσή τους και τον ενδεδειγμένο τρόπο αναζήτησης της διόρθωσης αυτών των σφαλμάτων:

—————————————————————————————

Προς : Συγχωνευμένα Ταμεία ΙΚΑ – ΤΑΠΙΛΤ (e-ΕΦΚΑ)

Θέμα : Διόρθωση των σφαλμάτων που εντοπίστηκαν στην πίστωση των αναδρομικών των Ν4051/2012 και 4093/2012

 

Κυρίες-οι,

Μετά από την πίστωση των αναδρομικών των Ν4051/2012 και 4093/2012 και στους συνταξιούχους μέλη του Συλλόγου μας για το ενδεκάμηνο (Ιούνιος 2015 έως Μάιος 2016), πολλοί συνάδελφοί μας επικοινώνησαν μαζί μας και πράγματι παρατηρήσαμε μία σειρά από σφάλματα:

- Πολλοί συνάδελφοί μας μέλη του Συλλόγου μας που για οποιοδήποτε λόγο τροποποιήθηκε η οριστική απόφαση συνταξιοδότησής τους, όπως π.χ. αναπροσαρμογή από διόρθωση βαθμού, άρση πλαφόν, επιδόματα κ.λπ., είδαν στους λογαριασμούς τους μικρότερα ποσά αναδρομικών από όσα είχαν υπολογίσει και δικαιούνταν, καθόσον φαίνεται ότι δεν αποδόθηκαν οι κρατήσεις που είχαν γίνει στα αναδρομικά που είχαν λάβει μετά την τροποποίηση της συνταξιοδοτικής τους απόφασης.

Για αυτήν την κατηγορία των συναδέλφων μας και προκειμένου να μη χρειαστεί να υποβάλουν μαζικά ενστάσεις, σας καλούμε να εξετάσετε τα αρχεία σας και να διορθώσετε το σφάλμα αυτό, αποδίδοντάς τους άμεσα τα αναδρομικά που δικαιούνται.

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε διευκρινίσεις αν θα πρέπει να αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες για τη διόρθωση του σφάλματος, ειδάλλως να μας γνωστοποιήσετε τον ενδεδειγμένο τρόπο αναζήτησης της διόρθωσης του σφάλματος.

– Οι συνάδελφοί μας που το επίμαχο ενδεκάμηνο ελάμβαναν έναντι μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησής τους, έλαβαν είτε μικρότερα είτε καθόλου αναδρομικά ποσά. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο από 16/10/20 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αυτή η κατηγορία συναδέλφων που έλαβαν αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του έτους. Αναμένουμε συνεπώς τις ενέργειές προκειμένου να πιστωθεί το σύνολο των αναδρομικών μέχρι τέλους του έτους σε αυτήν την κατηγορία συναδέλφων.

– Υπήρξαν περιπτώσεις συναδέλφων που διαπίστωσαν σφάλματα στα ποσά που έλαβαν σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογίσει.

Σας ζητάμε να προχωρήσετε σε δικές σας ενέργειες για τη διόρθωση των σφαλμάτων και βεβαίως σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, να μας γνωστοποιήσετε τον ενδεδειγμένο τρόπο αναζήτησης της διόρθωσης των σφαλμάτων.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Κάβουρας                                                Μαρία Φιλιπποπούλου

—————————————————————————————

Πλέον αναμένουμε τις διορθώσεις των σφαλμάτων και των παραλείψεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αν τελικά αυτό δε συμβεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε θα προχωρήσουμε σε ενέργειες για τις διεκδικήσεις μας.

Scroll To Top