Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 – ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 – ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου την 1η του Μάη γιορτάζουν και τιμούν τους μεγάλους αγώνες των προγόνων μας που ξεκίνησαν το 1886 στο Σικάγο για την διεκδίκηση του 8ώρου. Ο γιορτασμός της πρωτομαγιάς εφέτος συμπίπτει με τα 50 χρόνια του Γαλλικού Μάη του ΄68.

Από τότε και μέχρι σήμερα με συνεχείς αγώνες, θυσίες, αίμα, αλλά και με πισωγυρίσματα, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι κατάφεραν να κατοχυρώσουν αρκετά από τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να πετύχουν σχετική βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.

Όμως η πρωτομαγιά του 2018, μετά από 8 χρόνια εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων βρίσκει τον κλάδο μας να βιώνει μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή δύσκολη κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από :

  • τις δραματικές περικοπές στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών μας,
  • τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας,
  • την εξοντωτική φορολόγηση των συντάξεών μας και τα χαράτσια στα σπίτια μας,
  • το κούρεμα και την απομείωση-ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων,
  • την αντικειμενική αδυναμία μας να εξυπηρετήσουμε τις δανειακές και φορολογικές μας υποχρεώσεις,
  • την παρατεταμένη ύφεση, τη λιτότητα, την ανεργία και την ακρίβεια.

Σε αυτό το δύσκολο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, ο Σύλλογός μας  στέκεται όρθιος στο πλευρό όλων των συναδέλφων μας και: α) προβάλλει τα δίκαια αιτήματά μας, β) συμμετέχει στους αγώνες της Ομοσπονδίας μας ΟΣΤΟΕ, της ΑΓΣΣΕ και ολόκληρου του κλάδου μας και γ) διεκδικεί την αποκατάσταση των αδικιών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε όλα τα Μέλη του ΣΣΙΛΤΕ:  

  • να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα,
  • να πλαισιώνουν και να στηρίζουν το Σύλλογό μας και
  • να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας μας ΟΣΤΟΕ και της Συνομοσπονδίας μας ΑΓΣΣΕ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

      Για το Δ.Σ. του ΣΣΙΛΤΕ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ                               ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΔΕΛΗ%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-1

%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-1968 %cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b1%cf%81%cf%85%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf

Scroll To Top