Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Ημερήσια εκδρομή στο αρχαίο θέατρο και την πόλη των πρώτων μεταλλωρύχων στον Θορικό το Σάββατο 28.5

Ημερήσια εκδρομή στο αρχαίο θέατρο και την πόλη των πρώτων μεταλλωρύχων στον Θορικό το Σάββατο 28.5

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Βλέποντας τη «δίψα» των συναδέλφων μας, η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας της Ιονικής έχει πλέον ζεστάνει τις μηχανές της και θα συνεχίσει να σας προσφέρει τις καλύτερες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Μετά από τη δυναμική μας επιστροφή στα θέατρα της Αθήνας (βλ. εδώ), την επικείμενη εκδρομή μας στην Κέρκυρα (βλ. εδώ) και στο Μουσείο Ακρόπολης (βλ. εδώ), σειρά θα πάρει το Σάββατο 28 Μαΐου μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή στο αρχαίο θέατρο και την πόλη των πρώτων μεταλλωρύχων στον Θορικό Αττικής.


Τώρα που πλέον η άνοιξη είναι στα καλύτερά της, μία μονοήμερη εκδρομή στη Λαυρεωτική σίγουρα είναι μία υπέροχη επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν μία όμορφη, ενδιαφέρουσα, εκπαιδευτική, αλλά και διασκεδαστική ημέρα μαζί με τους συναδέλφους μας.

Θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί, στις 8.00 π.μ. κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας στην πλατεία Κοτζιά και θα κατευθυνθούμε αρχικά προς το Θορικό, για να επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε από το Σύλλογο Εθελοντισμού «ΔΙΑΝΘΟΣ» και το συνάδελφο Γιώργο Πέππα στο αρχαίο θέατρο του Θορικού (θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο σήμερα στην Ελλάδα), αλλά και για την ιστορία της μεταλλουργίας στην Ελλάδα που χάνεται στα βάθη των αιώνων!

Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου για να επισκεφθούμε μία αρχαία μεταλλευτική στοά ή/και αναστηλώσεις αρχαίων μεταλλουργικών εργαστηρίων.

Και μετά από το εκπαιδευτικό κομμάτι της εκδρομής που θα μας δώσει τις απαραίτητες γνώσεις για την αρχαία και σύγχρονη μεταλλουργία στην Ελλάδα και αφού βεβαίως θα βρισκόμαστε δίπλα σε όμορφες παραλίες και η θαλάσσια αύρα θα μας πάρει σίγουρα τα μυαλά, θα καταλήξουμε στο Λαύριο για βόλτα και μεζέ!


· Η συμμετοχή στην εκδρομή είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα μέλη του Συλλόγου μας

· Τιμή συμμετοχής για τα μη μέλη του Συλλόγου μας 10 ευρώ

· Ο Σύλλογος Εθελοντισμού «ΔΙΑΝΘΟΣ» θα μας παρέχει τον εξοπλισμό (κράνη-φακούς) για τη στοά και θα έχει την επίβλεψη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης

· Σπεύσατε να κλείσετε θέσεις! Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας!

· Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνείτε με τα γραφεία των Συλλόγων μας και τον Έφορο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων συνάδελφο Γιάννη Σοφιανόπουλο – τηλ. 2103250692 & 6972877560

Scroll To Top