Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΛΤΕ ΘΗΤΕΙΑΣ 2017-2020

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΛΤΕ ΘΗΤΕΙΑΣ 2017-2020

σελ 3 ΠΡΟΕΔΡΟΣΦίλες και φίλοι συνάδελφοι, συνταξιούχοι της Ιονικής,

      Πριν από 3 χρόνια οι συνεργάτες μου και εγώ ζητήσαμε την εμπιστοσύνη σας. Σας υποσχεθήκαμε να είμαστε κάθε μέρα δίπλα σας, στην αποκατάσταση των συντάξεών μας, στην διεκδίκηση των αναδρομικών, στην αναβάθμιση των παροχών υγείας, στα εξατομικευμένα ζητήματα που σας απασχόλησαν, στην ανάπτυξη πολιτιστικών και κοινωνικών παρεμβάσεων, στην συνεχή ενημέρωσή σας. Μας πιστέψατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας.

Στις 29 Ιουνίου 2020 το Δ.Σ. του Σ.Σ.Ι.Λ.Τ.Ε. ολοκλήρωσε τη θητεία του. Στεκόμαστε απέναντί σας και σας ζητάμε να κρίνετε αν τιμήσαμε κι εμείς με τη σειρά μας την επιλογή σας. Στις δώδεκα (12) σελίδες της εφημερίδας μας «Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ» που αναρτήσαμε και σας ταχυδρομήσαμε, παρουσιάζουμε τον απολογισμό του έργου μας, από τον Ιούλιο του 2017έως και τον Μάιο του 2020. Περιμένουμε να μας αξιολογήσετε.

Τις δεσμεύσεις που θέσαμε πριν τις προηγούμενες αρχαιρεσίες του 2017, νιώθουμε ότι τις τηρήσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είμαστε κάθε μέρα στα γραφεία του Συλλόγου, στην ΟΣΤΟΕ, στην ΑΓΣΣΕ, στην ΑΧΑ, στο Πολυιατρείο, στον ΕΦΚΑ, στο ΤΑΥΤΕΚΩ, στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στα Υπουργεία, στα τηλέφωνα, στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Συλλόγου, προσπαθώντας για το καλύτερο, για τους 3.000 συνταξιούχους συναδέλφους μας της Ιονικής Τράπεζας.

Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι θα λύσουμε τα πάντα στην θητεία που μας πέρασε. Νιώθουμε όμως ότι αυτά που έγιναν ήταν πολλά και σημαντικά. Οι 750 συνταξιούχοι μέλη του Συλλόγου μας που εξυπηρετήθηκαν και αποζημιώθηκαν για απλά και σοβαρά θέματα υγείας με το Ομαδικό Ασφαλιστήριο Υγείας, τις συμβεβλημένες Κλινικές και τα Κρατικά Νοσοκομεία. Η διεκδίκηση των αναδρομικών της Κύριας Σύνταξης που ολοκληρώνεται εντός των ημερών με τις 1.350 αγωγές που καταθέσαμε και εκδικάστηκαν στην πιλοτική δίκη του Συμβουλίου της Επικρατείας και εντός των ημερών αναμένεται η απόφαση, η διεκδίκηση των αναδρομικών από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που ολοκληρώνεται θετικά στον Άρειο Πάγο στις 2 Οκτωβρίου 2020, η χωρίς έξοδα άρση των προσημειώσεων των στεγαστικών μας δανείων, η σύσταση επιτροπής για δημιουργία νέου προϊόντος για τα κόκκινα δάνεια των συναδέλφων, είναι ενδεικτικά ζητήματα της δράσης του ΣΣΙΛΤΕ. Το κεντρικό ζήτημα βεβαίως που δεν υλοποιήθηκε ακόμα λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης των Κυβερνήσεων, είναι η ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ και η αναπροσαρμογή της Επικουρικής μας Σύνταξης. Πριν λίγες ημέρες (17/06/2020) η επαναφορά του ζητήματος από τον Σύλλογό μας στο Υπουργείο Εργασίας άνοιξε ξανά θετικά το πάγιο αίτημα.

Συνεργαστήκαμε άψογα με τις υπερκείμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΟΣΤΟΕ και ΑΓΣΣΕ, για την αποκατάσταση των συντάξεών μας που μειώθηκαν άδικα και σημαντικά με τους μνημονιακούς Νόμους, για τα αναδρομικά,  για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, των άδικων φόρων, την ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων, την αναβάθμιση των θεμάτων υγείας των συνταξιούχων

Δεν ακολουθήσαμε ποτέ τον συνδικαλιστικό κατήφορο της έξαλλης αντιπολιτευτικής συνδικαλιστικής παράταξης, που με 128 συκοφαντικά δημοσιεύματα, με δικαστικά τερτίπια και εξουσιομανείς ενέργειες,  προσπάθησε να απαξιώσει τον θεσμό του Συλλόγου, διχάζοντας τους συναδέλφους.

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Σας ζητάμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αυτά που μαζί ξεκινήσαμε, να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, με σίγουρα βήματα, να φτάσουμε πιο κοντά σε αυτό που ονειρευόμαστε, για τις ζωές μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.                                                                                             

Νιώθουμε τη δύναμη να κάνουμε ακόμη περισσότερα, ακόμη καλύτερα, αν μας εμπιστευθείτε και πάλι φυσικά. Με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, με αποτελέσματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας, μείνετε ασφαλείς.

Γιώργος Κολλάτος – Για το Προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΛΤΕ

Scroll To Top