Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΡΩΓΗΣ ΤΕΚΝΩΝ – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι συνταξιούχοι

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΡΩΓΗΣ ΤΕΚΝΩΝ – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι συνταξιούχοι

67478Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι συνταξιούχοι

Ο θεσμός του Λογαριασμού Αρωγής Τέκνων που είχε καθιερωθεί επί Ιονικής συνεχίζει να λειτουργεί και να αποδίδει το σχετικό μέρισμα σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 -       Οι συνάδελφοι που αποχωρούν από την Τράπεζα και θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης Σύνταξης από τον κύριο φορέα (ΕΦΚΑ-ΙΚΑ) έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άμεσα το μέρισμα που δικαιούνται (εισφορά εργαζόμενου και εργοδότη) όταν το τέκνο τους έχει υπερβεί το 17ο έτος της ηλικίας του, ενώ θα λάβουν μόνο τις δικές τους εισφορές και όχι του εργοδότη όταν το τέκνο είναι κάτω των 17 ετών. Επίσης οι συνάδελφοι αυτής της κατηγορίας μπορούν να συνεχίσουν την καταβολή τους στο Λογαριασμό Αρωγής Τέκνων και μετά τη συνταξιοδότησή τους μέχρι το τέκνο να φθάσει στο 24ο έτος της ηλικίας του.

-       Οι συνάδελφοι που αποχωρούν από την Τράπεζα και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης Σύνταξης από τον κύριο φορέα (ΕΦΚΑ-ΙΚΑ) δεν έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν την καταβολή στο λογαριασμό Αρωγής Τέκνων και υποχρεωτικά θα λάβουν με την αποχώρησή τους, το μέρισμα που δικαιούνται (εισφορά εργαζόμενου και εργοδότη) όταν το τέκνο τους έχει υπερβεί το 17ο έτος της ηλικίας του, ενώ θα λάβουν μόνο τις δικές τους εισφορές και όχι του εργοδότη όταν το τέκνο είναι κάτω των 17 ετών, την ημερομηνία αποχώρησης από την Τράπεζα.

Οι νέοι συνταξιούχοι προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για το Λογαριασμό Αρωγής Τέκνων, να επικοινωνήσουν με τον σδ. Ιωάννη Κουτσιούμπα, Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, στο τηλέφωνο 2103265906.

Scroll To Top