Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι 23 προσφυγές για την ακύρωση του συνταξιοκτόνου Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι 23 προσφυγές για την ακύρωση του συνταξιοκτόνου Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).

ΣτΕ2

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι 23 προσφυγές για την ακύρωση του συνταξιοκτόνου Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).

-Μαζική και αγωνιστική η συγκέντρωση των Συνταξιούχων μπροστά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με πάθος και αγωνιστικότητα οι συνταξιούχοι από 23 κλάδους που προσέφυγαν στο ΣτΕ, συγκεντρώθηκαν στις 6 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα και απέκλεισαν επί 4ωρο την οδό Πανεπιστημίου, μπροστά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα κρίνει την συνταγματικότητα του Ν.4387/2016 που εξαθλ…ιώνει τις συντάξεις μας. Οι διαδηλωτές διατράνωσαν τη θέλησή τους για συνέχιση του αγώνα σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Επί 3 ώρες η ολομέλεια του ΣτΕ καθυστερούσε την έναρξη της διαδικασίας με διάφορα κωλύματα και τελικά συζήτησε τις 23 υποθέσεις κατά του Νόμου Κατρούγκαλου. Στο χώρο της συγκέντρωσης παραβρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου μας και των άλλων Συλλόγων Τραπεζικών Συνταξιούχων. Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια απέκλεισαν την οδό Σταδίου 29 και το Υπουργείο Εργασίας, ενώ αντιπροσωπεία τους συνάντησε τον Υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο και του εξέθεσαν την κάθετη αντίθεσή τους για τον εξευτελισμό των Συντάξεων και το Νόμο Κατρούγκαλου.
Οι δικηγόροι μας ζήτησαν να ακυρωθεί ως αντίθετος στο Σύνταγμα, καθώς υποστηρίζουν ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος παραβιάζει σωρεία διατάξεων του Συντάγματος, όπως και τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της αναλογικότητας, της ανταποδοτικότητας, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του κράτους προς τους πολίτες, κ.λπ. Επισημάνθηκε ακόμη η ανυπαρξία των προβλεπομένων αναλογιστικών κ.λπ. μελετών, από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας.
Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έδωσε περιθώριο στους συνηγόρους να καταθέσουν τα υπομνήματά τους μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2017, ενώ η απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση του άθλιου-απάνθρωπου-συνταξιοκτόνου Ν.4387/2016, αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

ΣτΕ4 Οικονομου3Στε7 Στεαρτ4 Στεχηρες

Scroll To Top