Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ» Η ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ» Η ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Ένσταση μη απαρτίας της Καταστατικής Γ.Σ. και προσφυγή στη δικαιοσύνη από τον Σύλλογό μας.

-Χωρίς απαρτία της Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης, με διαδικασίες «άρον-άρον», χωρίς ομιλητές, με πολλαπλή φύλαξη σεκιούριτι και χωρίς τη συμμετοχή 2.830 διαγραμμένων συνταξιούχων, το προσωρινό Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προκήρυξε εκλογές και Πανελλαδική Ψηφοφορία για εκ νέου τροποποίηση  όλων των Άρθρων του Καταστατικού.

-Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στην αρχή της διαδικασίας από μικροφώνου και εγγράφως στα πρακτικά, ήταν ο μόνος που κατέθεσε ένσταση μη απαρτίας της Καταστατικής Γεν. Συνέλευσης και προσφεύγει στα ένδικα μέσα, αφού οι παρόντες ήταν 800 αντί των 2.230 που προβλέπεται για τροποποίηση του Καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

-Οι υπόλοιποι Σύλλογοι (διασπαστικοί και μη) αποδέχτηκαν προ δεκαημέρου την διαδικασία,  με ανακοινώσεις τους και με την σημερινή συμμετοχή τους στην φανερή ψηφοφορία για Προεδρείο της Γ.Σ. που έχασαν -χωρίς καταμέτρηση- από το προσωρινό Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ .

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΛΤΕ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΤΗΣ 5/8/2018-ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ –ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-Δ.Σ. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ.

Ακολουθεί το κείμενο της Ένστασης του ΣΣΙΛΤΕ που καταθέσαμε στο  Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης και τις επόμενες ημέρες  κατατίθεται στη Δικαιοσύνη:

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ  5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

ΕΝΣΤΑΣΗ Γ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνάδελφοι μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, 

Σαν Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας που είναι και ο αντιπροσωπευτικότερος Σύλλογος μεταξύ των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, υποβάλλω την παρακάτω ΕΝΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΦΩΝΙΑ επί της διαδικασίας και της ουσίας της σημερινής Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης:  

«Κληθήκαμε σήμερα με την από 2 Ιουλίου 2018 ανακοίνωση του Επικουρικού μας Ταμείου να πάρουμε μέρος στις εργασίες της έκτακτης Καταστατικής και Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης, με 1ο Θέμα ημερήσιας διάταξης την εισήγηση αιτούντων μελών για την τροποποίηση όλων των Άρθρων του ισχύοντος Καταστατικού με την Προκήρυξη από την Γ.Σ. Καθολικής Πανελλαδικής Μυστικής Ψηφοφορίας.

Διαφωνούμε και ενιστάμεθα καθ΄ όσον η Γ.Σ. δεν νομιμοποιείται να πάρει καμία απόφαση, αφού αυτή η διαδικασία παραβαίνει το Καταστατικό και το Νόμο. Δεν υπάρχει σήμερα με βάση τους 800 περίπου παρόντες στην Γ.Σ. η απαιτούμενη απαρτία, αφού το Καταστατικό ορίζει την αυξημένη απαρτία του ½ των μελών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή τουλάχιστον 2.200 παρόντες για να ξεκινήσει η Καταστατική Γενική Συνέλευση και το 1ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Δεν μπορεί συνεπώς να παρθεί καμία απόφαση για διενέργεια Πανελλαδικής ψηφοφορίας, αφού δεν υπάρχει σήμερα η αυξημένη απαρτία. Επίσης είναι δεδικασμένο ότι η Πανελλαδική Ψηφοφορία δεν υποκαθιστά την Γ.Σ. τροποποιήσεων του Καταστατικού, αφού δεν διεξάγεται διάλογος και δεν δίνει τη δυνατότητα στα συμμετέχοντα μέλη να διαμορφώσουν το νέο καταστατικό μέσα από την ανταλλαγή απόψεων. Τα προτεινόμενα έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα του Καταστατικού και των Δικαστικών Αποφάσεων που έχουμε στα χέρια μας.

Γι αυτό το λόγο ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΩΝΟΝΤΑΣ από κάθε διαδικασία σχετικά με το 1ο Θέμα της Καταστατικής Γ.Σ.

Τα προαναφερόμενα τα καταθέτω και εγγράφως, προκειμένου να καταγραφούν στα πρακτικά και επιφυλασσόμαστε για άμεση προσφυγή στα ένδικα μέσα, αν παρά ταύτα επιχειρηθεί η διεξαγωγή της Καταστατικής Γ.Σ.»        

Υπογραφή: Γ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ –ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΣΙΛΤΕ 

%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b1 %cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%be%cf%89 %cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b4%cf%81

               

Scroll To Top