Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΙΟΥ 2018 – ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΙΟΥ 2018 – ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

logotypo_ssilte

Αφήστε μας να σας ταξιδέψουμε!

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΙΟΥ 2018 – ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ7

 Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Αναχώρηση το Σάββατο 19 Μαΐου 2018  στις  7:30 το πρωί από το κέντρο της Αθήνας 3ης Σεπτεμβρίου – Πλατεία Ομονοίας. Πρώτη στάση η ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ. Η ομορφιά της μόλις την πρωτοαντικρίσεις σου κόβει την αναπνοή, έτσι όπως φαίνεται να αιωρείται πάνω σε αυτά τα απότομα υψώματα  δίπλα στο φαράγγι. Κηρυγμένη ως ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1985, αποτελεί ολόκληρη ένα αξιοθέατο για την φυσική της ομορφιά και θέση άλλα κυρίως για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα αρχοντικά της, την θέα προς το φαράγγι, τα γραφικά καλντερίμια της, τις παλιές της εκκλησιές, τα παραδοσιακά της καταστήματα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα.

Ακολούθως θα επισκεφθούμε στη Δημητσάνα, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης το οποίο προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία. Εστιάζοντας στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων, τις συνδέει με την ιστορία και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου. Μας ξεναγεί στη ροή του νερού από τον αλευρόμυλο προς την νεροτριβή, το βυρσοδεψείο και τον μπαρουτόμυλο.

Συνεχίζουμε την εκδρομή μας στη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, σε ένα από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, με μοναδική αρχιτεκτονική, ατμοσφαιρικούς ξενώνες, εντυπωσιακά μοναστήρια, το φαράγγι του Λούσιου και το ελατοσκέπαστο Μαίναλο. Ο παραδοσιακός οικισμός, με τα ψηλά, πέτρινα πυργόσπιτα που απλώνονται σε δυο αντικριστούς λόφους, είναι μοναδικός. Περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια με τα επιβλητικά αρχοντικά και επισκεφθείτε την ιστορική βιβλιοθήκη με τις σπάνιες εκδόσεις και το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.  Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φυσικά να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα τους σε ένα από τα εστιατόρια επιλογής σας (το κόστος του φαγητού θα επιβαρύνει τους εκδρομείς). Αργά το απογευματάκι επιστρέφουμε για Αθήνα μέσω ΒΥΤΙΝΑΣ.

*****Η σειρά του προγράμματος  μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.

Η συμμετοχή του κόστους μεταφοράς στην εκδρομή είναι δωρεάν για τα μέλη του Συλλόγου. Για συνοδούς-μη μέλη του Συλλόγου το κόστος είναι 10 Ευρώ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2103615765-6937451818 ΣΤΗ   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κ. ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΔΕΛΗ

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ ΚΕΦΑΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ φωτογράφος1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΔΕΛΗ Γεν. Γραμματέας Συλλόγου%ce%b15 %ce%b16 %ce%b17 %ce%b18 %ce%b19 %ce%b110 %ce%b111 %ce%b112

 

Scroll To Top