Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Νέα επιστολή του Συλλόγου μας για τα προβλήματα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων συναδέλφων μας μετά από τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ στον e-ΕΦΚΑ  

Νέα επιστολή του Συλλόγου μας για τα προβλήματα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων συναδέλφων μας μετά από τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ στον e-ΕΦΚΑ  

Με το από 8/2/21 δημοσίευμά μας (πατήστε εδώ) σας ενημερώσαμε για τη μη καταβολή του επιδόματος συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου στους δικαιούχους ασφαλισμένους συναδέλφους μας στα τέλη του περασμένου μήνα Ιανουαρίου και τονίζαμε ότι αυτή η παράλειψη προμήνυε κακά μαντάτα σχετικά με την πρόσφατη ενσωμάτωση των αρμοδιοτήτων του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ στις υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ.

Δυστυχώς, εκτός από το πρόβλημα με τη μη καταβολή του ως άνω επιδόματος και την αδυναμία εξυπηρέτησης των δικαιούχων συναδέλφων μας στα κατά τόπους υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ, πολλοί συνάδελφοί μας επικοινώνησαν μαζί μας για να μας τονίσουν ότι προσπάθησαν να εξυπηρετηθούν σε υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ και για άλλες υποθέσεις τους που μέχρι πρότινος ήταν στην αρμοδιότητα του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό καθόσον οι υπάλληλοι δεν έχουν καμία γνώση επί των ιδιαίτερων ασφαλιστικών μας διατάξεων. Και μάλιστα, όχι μόνο δεν εξυπηρετήθηκαν, αλλά δεν έλαβαν και καμία πληροφορία για τον τρόπο εξυπηρέτησής τους στο άμεσο μέλλον, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις τους να παραμένουν μετέωρες.

Μετά από την επιστολή που αποστείλαμε στις 8/2/21 στον e-ΕΦΚΑ, είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες, καθόσον διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα γενικευμένο λειτουργικό πρόβλημα, το οποίο βέβαια αφήνει σε απόγνωση τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας.

Ο Σύλλογός μας απέστειλε στην κάτωθι επιστολή στον e-ΕΦΚΑ, ζητώντας την άμεση διευθέτηση του θέματος με την ενημέρωση των κατά τόπους υποκαταστημάτων και των υπαλλήλων του, προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τους συναδέλφους μας:

————————————————————————-

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2021

 

Προς

  • κ. Ελένη Νιαρχάκου, Προϊστάμενη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων e-ΕΦΚΑ

Πατησίων 12, 10677, Αθήνα

  • Κάθε αρμόδια Διεύθυνση – Υπηρεσία

 

Θέμα : Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ στα υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ

 

Κυρίες-οι,

Είμαστε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας. Τα μέλη μας είναι ασφαλισμένα για τον κλάδο υγείας στο ταμείο ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ-ΤΑΥΤΕΚΩ, του οποίου οι αρμοδιότητες, οι οποίες αφορούσαν το Μητρώο και τις παροχές σε χρήμα, πρόσφατα μεταβιβάστηκαν στον e-ΕΦΚΑ.

Σε συνέχεια της από 8/2/21 επιστολής μας, με την οποία σας είχαμε ενημερώσει ότι δεν καταβλήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα το επίδομα συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου, με την παρούσα θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την αδυναμία των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες του ταμείου μας σχετικά με τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του στον e-ΕΦΚΑ, στο εξής οι παροχές του θα συνεχίσουν να αποδίδονται κανονικά από το υπερταμείο και οι ασφαλισμένοι συνάδελφοί μας θα μπορούν να εξυπηρετούνται στα τοπικά υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ. Στην πράξη όμως, ήδη δεν έχει καταβληθεί το επίδομα συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου, το οποίο καταβαλλόταν απρόσκοπτα στα τέλη κάθε μήνα μέχρι το Δεκέμβριο 2020, ενώ πολλοί συνάδελφοι ασφαλισμένοι μέλη του Συλλόγου μας έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για να μας ενημερώσουν ότι δεν κατέστη δυνατόν να εξυπηρετηθούν για υποθέσεις τους στα τοπικά υποκαταστήματα τα οποία επισκέφθηκαν, καθόσον οι υπάλληλοι δεν είχαν καμία γνώση των ιδιαίτερων ασφαλιστικών διατάξεων του πρώην ταμείου μας!

Συνεπώς, συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για ένα συνολικό λειτουργικό ζήτημα που χρήζει άμεσης παρέμβασης και διευθέτησης, καθόσον αυτήν τη στιγμή οι ασφαλισμένοι συνάδελφοί μας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για τις υποθέσεις τους από κάποιο επίσημο φορέα!

Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε, όπως είναι υποχρέωσή σας, για την άμεση διευθέτηση του θέματος για να αποφευχθεί η περαιτέρω ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συναδέλφων μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                       Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Κάβουρας                         Μαρία Φιλιπποπούλου

————————————————————————-

Δυστυχώς, η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ στον e-ΕΦΚΑ μόνο ομαλά δεν έχει γίνει (όπως μάλλον ήταν και αναμενόμενο…) με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συναδέλφων μας, οι οποίοι δε φέρουν καμία ευθύνη για αυτήν την κατάσταση και αυτήν την στιγμή δε γνωρίζουν με ποιον τρόπο θα εξυπηρετηθούν.

Αντίθετα, την απόλυτη ευθύνη και υποχρέωση να προχωρήσει σε άμεση διευθέτηση των θεμάτων που δημιούργησε αυτή η μετάβαση, φέρει ο e- ΕΦΚΑ προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία και σύγχυση των ασφαλισμένων συναδέλφων μας και ελπίζουμε να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας.

Scroll To Top