Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Οι ριψάσπιδες και μηδίσαντες της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», αποδέχτηκαν τον «επανυπολογισμό των συντάξεων».

Οι ριψάσπιδες και μηδίσαντες της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», αποδέχτηκαν τον «επανυπολογισμό των συντάξεων».

Οι ριψάσπιδες και μηδίσαντες της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», αποδέχτηκαν τον «επανυπολογισμό των συντάξεων».

 img_6583Στις 6 Οκτωβρίου 2017 συζητήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας –ΣτΕ οι 23 προσφυγές Ομοσπονδιών και Συλλόγων Συνταξιούχων (και του Συλλόγου μας) για την ακύρωση ως αντισυνταγματικού, του συνταξιοκτόνου Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου) που από 1-1-2019 θα μειώσει έως και 18% τις κύριες συντάξεις μας. Ο Νόμος επιχειρεί να εφαρμόσει σε παγκόσμια πρωτοτυπία, αναδρομικό επανυπολογισμό συντάξεων και για τους παλαιούς συναδέλφους που βγήκαν στην σύνταξη πριν την ψήφιση του Νόμου στις 12 Μαϊου 2016. Την ημέρα εκδίκασης του Νόμου, πολλά μέλη του Συλλόγου μας και άλλων σωματείων, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Συμβούλιο της Επικρατείας μαζικά και αγωνιστικά και απέκλεισαν επί 4ωρο την οδό Πανεπιστημίου. Οι δικηγόροι των συνταξιούχων κατέθεσαν τα υπομνήματά τους στις 6 Νοεμβρίου 2017 και ζήτησαν να ακυρωθεί ο Ν.4387/2016 ως αντίθετος στο Σύνταγμα, καθώς παραβιάζει σωρεία διατάξεων του Συντάγματος. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2018.

Και ενώ όλες οι Ομοσπονδίες και τα ανά την Ελλάδα Συνταξιουχικά Σωματεία κατήγγειλαν σαν αντισυνταγματικό το Νόμο Κατρούγκαλου που η τυχόν εφαρμογή του θα εξαθλιώσει τις κύριες συντάξεις και αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ: οι προεξάρχοντες της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» αποδέχτηκαν προκαταβολικά την συνταγματικότητα του Νόμου και έδωσαν στις 21/12/2017 Υπόμνημα-Ειδοποίηση στην υπηρεσία του ΕΦΚΑ (ΗΔΙΚΑ) ζητώντας να μας μειώσουν τις συντάξεις «με ορθό τρόπο» !  Επίσης αναφέρουν ανακριβώς στο υπόμνημά τους ότι «Εκπροσωπούμε τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους στο πρώην Ταμείο της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας (ΤΑΠΙΛΤ)….», οικειοποιούμενοι παρανόμως την ιδιότητα των εκπροσώπων των συνταξιούχων της Ιονικής, καθώς εκ του υπομνήματός τους προκύπτει ότι δήθεν η Ιονική Ενότητα είναι εκπρόσωπος και μάλιστα ο μοναδικός. Η ιδιότητα αυτή ανήκει από το 1965 (σύμφωνα με το Καταστατικό μας και με τις έγγραφες βεβαιώσεις της ΟΣΤΟΕ και της ΑΓΣΣΕ), αποκλειστικά και μόνο στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣυπό την έννοια ότι είναι ο μόνος αναγνωρισμένος από την ΟΣΤΟΕ, καθώς και καλύπτει το σύνολο των συνταξιούχων Ιονικής.

 Υ.Γ.

1. Ρίψασπις: Αυτός που από δειλία ρίχνει την ασπίδα και εγκαταλείπει τον αγώνα

2. Μηδίσας: Αυτός που δηλώνει υποταγή στους Μήδους και προσχωρεί στον εχθρό.

**Σημειώνεται ότι οι ως άνω λέξεις χρησιμοποιούνται καθαρά υπό μεταφορική έννοια

%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bd-1

 

 

Scroll To Top