Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ

logotypo_ssilte

Καταδικάζουν και αγνοούν οι συνταξιούχοι συνάδελφοι της Ιονικής την διχαστική, συκοφαντική, αστικά και ποινικά κολάσιμη «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛHΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ» που διακινεί η παράταξη της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ καταγγέλλει στα μέλη του την πρωτοφανή στα 54 χρόνια λειτουργίας του ΣΣΙΛΤΕ, γραπτή αίτηση μίσους που διακινούν οι εκπρόσωποι της λεγόμενης «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με πρόταση μομφής κατά της Διοίκησης του Συλλόγου και διενέργεια εκλογών 15 μήνες πριν την λήξη της νόμιμης θητείας, του δημοκρατικά και με μαζική συμμετοχή από τους συνάδελφους εκλεγμένου Δ.Σ., με συκοφαντικές, ψευδείς και διχαστικές αναφορές.

Επειδή και οι επτά (7) περιγραφόμενες αναφορές της ΑΙΤΗΣΗΣ  είναι ανύπαρκτα περιστατικά, συκοφαντικά, ψευδή και ποινικά κολάσιμα, το Δ.Σ. δημοσιεύει επίσημα έγγραφα που καταρρίπτουν κάθε ανυπόστατο ισχυρισμό και προειδοποιεί νομίμως τόσο τους ηθικούς αυτουργούς που το διακινούν όσο και τους ελάχιστους φυσικούς αυτουργούς που θα υπογράψουν το κείμενο, ότι με απόφαση του Δ.Σ. θα διωχθούν αστικά και ποινικά, με άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η παρούσα ενημέρωση αποτελεί αποκατάσταση της αλήθειας, διαμαρτυρία για τη διακίνηση αυτού του εντύπου και φυσικά νόμιμη προειδοποίηση προς όσους την υπογράψουν υπό την έννοια ότι δεν θα μπορούν να «κρυφτούν» πίσω από τη δικαιολογία ότι δήθεν παρασύρθηκαν από τους εκπροσώπους της Ιονικής Ενότητας. Όσοι υπογράψουν έχουν την σχετική ευθύνη και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.    

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΙΣΟΥΣ

1.Ισχυρίζονται ότι «Το Δ.Σ. του ΣΣΙΛΤΕ δεν έχει προχωρήσει σε καμία δικαστική ενέργεια για την απόδοση ευθυνών κατά του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σχετικά με την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. στην Attica Bank…» 

 -ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΣ. Δημοσιεύουμε παρακάτω το έγγραφο ντοκουμέντο της Μηνυτήριας Αναφοράς που το Προεδρείο του Συλλόγου μας κατέθεσε στον Εισαγγελέα κατά του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και του ηθικού αυτουργού Υφυπουργού Εργασίας. Δημοσιεύουμε επίσης απόσπασμα των πρακτικών του Δ.Σ. στο οποίο αναφέρεται σαφώς ότι την απόφαση της μηνυτήριας αναφοράς την ψήφισαν μόνο τα μέλη του Προεδρείου του ΣΣΙΛΤΕ, ενώ τα τρία (3) μέλη του Δ.Σ. της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» απείχαν και δεν ψήφισαν την μηνυτήρια αναφορά !!!

%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%85%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b1-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-1 %ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%85%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b1-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-2

     2.   Ισχυρίζονται οι «ηγέτες του διασπαστικού σωματείου της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ότι «η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΣΙΛΤΕ προωθεί την ένταξη μόνο των συνταξιούχων ασφαλισμένων στο κρατικό Επικουρικό ΕΤΕΑΕΠ και όχι όλων των ασφαλισμένων μελών και της περιουσίας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και μάλιστα με μειωμένες συντάξεις»     -ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΕΣ καθ΄ όσον όλοι οι Σύλλογοι Συνταξιούχων μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μαζί με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΛΤΕ από κοινού επισκέφθηκαν εννέα (9) φορές τους εκάστοτε τρεις (3) Υφυπουργούς Εργασίας, έστειλαν δεκάδες έγγραφα αιτήματα στο Υπουργείο Εργασίας, επέδωσαν ψήφισμα της συγκέντρωσης των μελών και ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και καταβολή συντάξεων με βάση το καταστατικό του ΕΤΕΑΕΠ (172 ευρώ μέση σύνταξη σήμερα έναντι των 47,54 ευρώ που καταβάλλονται σε 4.500 από τους 6.500 συνταξιούχους ασφαλισμένους). Αντίθετα η λεγόμενη «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» είχε ανακοινώσει –όχι μία φορά- την επιδίωξη ίδρυσης επαγγελματικού ταμείου, την οποία αργότερα απέσυρε σιωπηρώς! Δημοσιεύουμε παρακάτω απόσπασμα σχετικού μας εγγράφου προς το Υπουργείο Εργασίας που διαψεύδει καθ΄ ολοκληρίαν τις κακόβουλες αιτιάσεις.

%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7%cf%83-%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%b9%ce%bb%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-3

3. –Ισχυρίζονται οι διακινούντες την διχαστική ΑΙΤΗΣΗ, ότι «Το Δ.Σ. του Συλλόγου κατά παράβαση του καταστατικού, αρνείται –είτε ρητά-είτε σιωπηρά να προβεί στην εγγραφή στο Μητρώο Μελών του Συλλόγου όλων των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται».                                                                                                                               

   –ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΕΣ αφού σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εγκρίνεται ομόφωνα η εγγραφή όλων των νέων συνταξιούχων που υποβάλλουν Αίτηση Εγγραφής  και μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί  453 νέα μέλη επί θητείας μας!!! Ο Σύλλογός μας εξ άλλου σε τακτά διαστήματα αποστέλλει κατ΄ οίκον ταχυδρομικά αιτήσεις εγγραφής σε όλους τους συναδέλφους μη μέλη προκειμένου να εγγραφούν. Οι μόνοι που δεν έχουν εγγραφεί με απόφαση του Δ.Σ. (το οποίο είναι αρμόδιο βάσει καταστατικού για παν θέμα του συλλόγου) είναι οι τρεις (3) συνιδρυτές του διασπαστικού σωματείου «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» οι οποίοι ζημιώνουν οικονομικά, λειτουργικά και θεσμικά τον ΣΣΙΛΤΕ με τις ενέργειές τους και η δραστηριότητά τους είναι αντίθετη με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του συλλόγου. Με τα έγγραφα που παρακάτω δημοσιεύουμε καταρρέει και αυτός ο ανύπαρκτος ισχυρισμός τους.

%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b7-%ce%bd%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%cf%89%ce%bd-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-4

4. -Ο ισχυρισμός των «ηγετών» του διασπαστικού σωματείου της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ότι «Το ΔΣ του ΣΣΙΛΤΕ αντιτίθεται στην ενότητα του χώρου…» είναι «αστείος», ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΣ και ΨΕΥΔΗΣ αφού σύμφωνα και με τα έγγραφα ντοκουμέντα που δημοσιεύουμε παρακάτω:                                                                                                                    

–Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΛΤΕ ιδρύθηκε το 1965 και είναι αναγνωρισμένος από την ΟΣΤΟΕ και την ΑΓΣΣΕ. Αντίθετα η «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ιδρύθηκε το 2010 (40 χρόνια μετά-άρα διασπαστικά),  δεν είναι αναγνωρισμένη από καμία Ομοσπονδία και Συνομοσπονδία, είναι το μόνο πρωτοφανές μόρφωμα στο χώρο των Τραπεζών, που έχει μέλη και εργαζομένους και συνταξιούχους, σωματείο του αστικού κώδικα. Σύμφωνα με το έγγραφο απόσπασμα πρακτικών Δ.Σ. 14/10/2014 που δημοσιεύουμε εκπρόσωπος της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» δήλωσε ότι ο Σύλλογός τους δημιουργήθηκε «για την ανάγκη της μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων τα οποία είναι πολλά, πάρα πολλά.» (ενν. από το Σύλλογο εργαζομένων προερχομένων από την Alpha προς την Ιονική Ενότητα)!

%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b1%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-5

-5. Αναφέρουν φαντασιώσεις και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ αυταπόδεικτα ΨΕΥΔΗ, ότι δήθεν «Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αρνείται να ενημερώνει την μειοψηφία του Δ.Σ. , στην οποία δεν χορηγεί ούτε αντίγραφα πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ.»                                                                                                                                                   

Τηρείται νομότυπα η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό, το Δ.Σ. συγκαλείται τακτικά σχεδόν κάθε μήνα και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητούνται αναλυτικά, ενημερώνονται όλα τα μέλη του Δ.Σ. και λαμβάνονται αποφάσεις, άλλοτε ομόφωνα και άλλοτε με πλειοψηφία. Στους εκπροσώπους των παρατάξεων χορηγούνται πάντα αντίγραφα πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ. με υπογραφή παραλαβής τους –Το σχετικό ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ -απόσπασμα παραλαβής των πρακτικών- από την εκπρόσωπο της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» που δημοσιεύουμε παρακάτω, καταρρίπτει και αυτή την ασύστολη αιτίαση που ψευδώς περιγράφουν.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-6

-6. Στον τελευταία παράγραφο της ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για Γ.Σ. γράφουν: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου δεν έχει έως σήμερα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου προκειμένου να εκσυγχρονιστεί αλλά και να εναρμονιστεί με τις διατάξεις του ν.1264/1982 σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας των αρχαιρεσιών».                                                                                                                

-Οι αιτούντες φαίνεται πως σκόπιμα ξεχνούν, ότι οι εκλογές του Συλλόγου μας διενεργήθηκαν πριν 20 μήνες με το σύστημα της απλής αναλογικής, το οποίο εφαρμόστηκε υποχρεωτικά σε όλα τα σωματεία των συνταξιούχων (και καλώς) με το ν.4331/2015 του τότε Υφυπουργού Εργασίας Δημήτρη Στρατούλη που εισήγαγε τις διατάξεις του ν.1264/82 σε όλα τα σωματεία. Έκτοτε καμία παράταξη στο χώρο της Ιονικής δεν έχει προτείνει στο Δ.Σ. του Συλλόγου κανένα νέο συγκεκριμένο σχέδιο τροποποίησης του Καταστατικού του. Το Προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ως γνωστόν είναι υπέρμαχος της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ως του πιο δίκαιου συστήματος στην εκπροσώπηση των συνταξιούχων στις αρχαιρεσίες και στις διεκδικήσεις τους

ΣΣΙΛΤΕ-χρωμα-22

Scroll To Top