Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Ο ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) διεκδικεί δικαστικά, όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ιονικής Ενότητας!

Ο ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) διεκδικεί δικαστικά, όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ιονικής Ενότητας!

efkalogoΕπιτέλους και μία είδηση για το δημόσιο συμφέρον. Τραγική ειρωνεία ότι η διαρροή αυτής της είδησης γράφτηκε στην  Εφημερίδα «Συλλογική Ενημέρωση» του συλλόγου της Ιονικής Ενότητας (Αρ. Φύλλου 62, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017) η οποία κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «οι κύριοι του ΕΦΚΑ επιχειρούν να διεκδικήσουν μετά από μία σχεδόν δεκαετία τα περιουσιακά στοιχεία….. με τη προτροπή κάποιων καλοθελητών που προτιμούν τα περιουσιακά στοιχεία να περάσουν στον ΕΦΚΑ παρά να μείνουν στην ιονική οικογένεια!!» (Σχετικό 1, η συνημμένη εφημερίδα «Συλλογική Ενημέρωση»- απόσπασμα δημοσιεύματος).

Η παραπάνω είδηση αφορά την διεκδίκηση από τον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) των περιουσιακών στοιχείων (εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και 3 ακίνητα) τα οποία δημιουργήθηκαν από το 1963 με τις διαχρονικές υποχρεωτικά παρακρατηθείσες εισφορές των χιλιάδων συνταξιούχων της Ιονικής. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία παρέλαβε ο Σύλλογος Εργαζομένων Προερχομένων εκ της Ιονικής και με παράνομες και αντικαταστατικές διαδικασίες τα μεταβίβασε το 2014 στον τότε ιδρυθέντα σύλλογο ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και όχι πριν από μία 10ετία!! για να περάσουν στην δήθεν ιονική οικογένεια και όχι στον Ασφαλιστικό Φορέα Κύριας Σύνταξης της Ιονικής ΤΑΠΙΛΤ ήδη ΕΦΚΑ, που ανήκουν ΟΛΟΙ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι και ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι της Ιονικής που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται.

Στο δικαίωμα επί της περιουσίας του δημόσιου ασφαλιστικού φορέα αναφέρεται και  προ 2ετίας δικαστική απόφαση και κανένα δικαίωμα του ΕΦΚΑ δεν έχει παραγραφεί.  Όσο για το ψευδεπίγραφο σχόλιο της Εφημερίδας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ότι «τα περιουσιακά στοιχεία θα περάσουν στον ΕΦΚΑ και δεν θα μείνουν στην ιονική οικογένεια», ασφαλώς αποτελεί τραγική ειρωνεία καθόσον ουδέποτε, κανένας από τους χιλιάδες συνταξιούχους της Ιονικής δεν έχει ωφεληθεί το ελάχιστο από αυτή την περιουσία.

%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7

Ωστόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα προσπάθεια προσβολής της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων, αφού οι κύριοι του ΕΦΚΑ επιχειρούν να διεκδικήσουν μετά από σχεδόν μία δεκαετία τα περιουσιακά στοιχεία της ιονικής οικογένειας – προφανώς με την προτροπή κάποιων καλοθελητών που προτιμούν τα περιουσιακά στοιχεία να περάσουν στον ΕΦΚΑ παρά να μείνουν στην ιονική οικογένεια!!!

 

 

Scroll To Top