Τελευταία Νέα
Home / Άρθρα / ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ Έκθεση Ζωγραφικής Ανέστης Πρωταίος «Ελλάδα του Βορρά»

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ Έκθεση Ζωγραφικής Ανέστης Πρωταίος «Ελλάδα του Βορρά»

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 20.00 εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Ανέστη Πρωταίου με τίτλο «Ελλάδα του Βορρά» στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη. Διάρκεια έκθεσης, από 28 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2018.

Ο ζωγράφος Ανέστης Πρωταίος στη νέα του έκθεση με τίτλο Ελλάδα του Βορρά μάς προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα, στην Ελλάδα του βορρά. Στο οδοιπορικό αυτό υπάρχουν σταθμοί – μνήμες. Είναι αυτοί που ο καλλιτέχνης επέλεξε να κάνει για να μας παρουσιάσει μέσα από τη δική του ματιά την Ελλάδα του βορρά. Από τον Όλυμπο στη Θράκη, από τη Θράκη στη θάλασσα του Θερμαϊκού, από τον Θερμαϊκό στον Έβρο, από τον Έβρο στο δάσος της Δαδιάς. Από τη Δαδιά στο σπήλαιο του Αγγίτη στη Δράμα, από τη Δράμα στο Παγγαίο…
Στο οδοιπορικό αυτό ο ζωγράφος μας σταματά σε μια ροδιά, σε δέντρα που άνθισαν στους πρόποδες βουνών, σε μονοπάτια που πέρασαν στρατηλάτες, σε χώματα που διεκδικήθηκαν αλλά παρέμειναν Ελλάδα. Σταθμοί που είναι εκεί για να μας θυμίζουν μέσα από την απλότητα τους θέματα μεγάλα και σπουδαία.

Εγκαίνια: Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 & ΩΡΑ 20:00
Διάρκεια : 28 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2018
Ωράριο λειτουργίας:Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11.00 – 14.30 και 18.00 -21.00 Σαββάτο – Κυριακή: 11.00 – 14.30. Δευτέρα – Τρίτη: κλειστά.

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 18, Ηράκλειο Αττικής (στάση ΗΣΑΠ Ηράκλειο)
Τηλέφωνο: 210 2719744 ΕΙΣΟΔΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

## Βιογραφικό Ανέστη Πρωταίου
Ο Ανέστης Πρωταίος γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών το 1950. Από τα νεανικά του χρόνια επέλεξε το Ηράκλειο Αττικής ως τόπο διαμονής και δημιουργίας. Ατελιέ ζωγραφικής και καταστήματα έργων τέχνης με την επωνυμία του υπήρξαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Ηράκλειο). Έργα του φιλοξενούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Παρουσιάζει εκθέσεις ζωγραφικής από το 1977 σε όλη την Ελλάδα.

Για όσους γνωρίζουν τον Ανέστη Πρωταίο, δεν είναι μόνο ζωγράφος αλλά και ένας αυθεντικός και πολυδιάστατος καλλιτέχνης. Χρόνια τώρα στα εργαστήρια ζωγραφικής που διατηρεί, εκτός από το να ζωγραφίζει αφιερώνεται σε κάθε έργο τέχνης με χρόνο και κόστος που λίγοι θα έδιναν. Το ατελιέ του, στην καρδιά του Ηρακλείου, είναι πάντα γεμάτο από κόσμο. Καλλιτέχνες, άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς χώρους καθώς και όλων των ηλικιών συγκεντρώνονται καθημερινά στο ατελιέ του για να δημιουργήσουν και να συζητήσουν. Οι συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο ίδιος ή προκύπτουν αυθόρμητα, αφήνουν την δική τους ιστορία. Η αστείρευτη διάθεση, το ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο του είναι χαρακτηριστική.8-29-2 7-3 3-2 2-2 1-2 4-1 6

Scroll To Top