Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με την Διοίκηση της ALPHA BANK για την ρύθμιση των δανειακών οφειλών μελών του Συλλόγου μας .

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με την Διοίκηση της ALPHA BANK για την ρύθμιση των δανειακών οφειλών μελών του Συλλόγου μας .

δανειαΠραγματοποιήθηκε η σύσκεψη εκπροσώπων της Διοίκησης της Alpha Bank και του Συλλόγου μας, σχετικά με το ζήτημα της ρύθμισης των δανειακών οφειλών των μελών μας. Στη  συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αναδείχτηκε η αναγκαιότητα άμεσης προσέγγισης του ζητήματος των δανειακών οφειλών των συναδέλφων-συνταξιούχων μας, που αδυνατούν να τις αντιμετωπίσουν λόγω των πολλαπλών μειώσεων που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους και των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεών τους.

 Την Διοίκηση της Τράπεζας εκπροσώπησαν, ο Εντεταλμένος Γεν. Διευθυντής Καθυστερήσεων Λιανικής Τραπεζικής κ. Κιτριλάκης και ο Διευθυντής Διευθετήσεως Οφειλών κ. Ρουβέλλας.

Τον ΣΣΙΛΤΕ εκπροσώπησαν στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Γ. Κολλάτος, η Γεν. Γραμματέας Αθ. Καραδελή,  η Αν. Γεν. Γραμματέας Ξαν. Γκλαβοπούλου και ο Νομικός μας Σύμβουλος κ. Θρ. Ξενάκης.

 Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας έκαναν έγγραφες και προφορικές προτάσεις για την ρύθμιση οφειλών στεγαστικών δανείων και προϊόντων καταναλωτικής πίστης των συνταξιούχων μας που αφορούν τα  «κόκκινα» δάνεια και τα δάνεια που εξυπηρετούνται με ρυθμίσεις όχι όμως βιώσιμες. Στα πλαίσια των προτάσεών μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δανείων των συναδέλφων επισημάναμε την αναγκαιότητα:  Α) Της επεξεργασίας των αιτήσεων ρύθμισης των δανείων των συναδέλφων από ειδική  κεντροποιημένη Υπηρεσία της Τράπεζας και όχι από τα κατά τόπους Καταστήματα. Β) Της θέσπισης ειδικών κριτηρίων εξέτασης των αιτήσεων των συναδέλφων (όπως η μη εκχώρηση των δανείων στα ξένα funds, η προστασία από πλειστηριασμούς της Α’ κατοικίας των συναδέλφων και  η τήρηση των υφιστάμενων ΣΣΕ – Επιχειρησιακών Συμβάσεων).

 Από πλευράς εκπροσώπων της Διοίκησης έγινε γνωστή η πρόθεση της Τράπεζας ότι: «είναι δεδομένη η μέριμνα και η ειλικρινής της πρόθεση να συνδράμει  και όσους από τους πρώην Υπαλλήλους και νυν συνταξιούχους αντιμετωπίζουν προβλήματα διευθετήσεως των οφειλών τους με την προϋπόθεση ότι επιθυμούν κι εκείνοι ειλικρινώς να συνεργαστούν.»

 Τέλος οι δυο πλευρές, σε κλίμα καλόπιστου διαλόγου, δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν σε επόμενη συνάντηση, όποια πιθανόν προβλήματα ή καθυστερήσεις ενδεχομένως προκύψουν στη διαδικασία ρυθμίσεως των οφειλών συνταξιούχων της Τραπέζης και να οριστικοποιηθεί το σχετικό προσχέδιο των όρων, των διαδικασιών και των εφαρμογών.

 Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεώτερη εξέλιξη.

 Το Δ.Σ. του ΣΣΙΛΤΕ

Scroll To Top