Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΣΙΛΤΕ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΣΙΛΤΕ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bb%cf%84%ce%b5-%cf%87%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1-22-150x150Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΛΤΕ της 31ης Μαΐου 2018 ημέρα Πέμπτη που συνεκλήθη σύμφωνα με το Καταστατικό και την από 23/5/2018 επιστολή τεσσάρων μελών του Δ.Σ., εκλεγμένων με την παράταξη της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», το εκλεγμένο Προεδρείο του ΣΣΙΛΤΕ αποτελούμενο από τους Γ. Κολλάτο – Πρόεδρο, Ι. Βέργο – Αντιπρόεδρο, Αθ. Καραδελή – Γεν. Γραμματέα, Γκλαβοπούλου Κρικέλη Ξανθίππη- Αν. Γεν. Γραμματέα και Ηλ. Προκόπη – Ταμία, κατέθεσε το παρακάτω κείμενο προτάσεων-απαντήσεων. Το παρακάτω κείμενο υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ. και αποτελεί απόφαση του Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΛΤΕ.

 «Σχετικά με τα δεκατρία (13) θέματα προς συζήτηση που κατέθεσαν με επιστολή τους τα τέσσερα μέλη του Δ.Σ. εκλεγμένα με το ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», η πρώτη διαπίστωση που εξάγεται είναι ότι δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή κανένα από τα κύρια θέματα και αιτήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους μας: Δεν  συμπεριλαμβάνεται η αντιμετώπιση των συνεπειών του Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου) από 1/1/2019 που αφορά την Κύρια Σύνταξη 2.500.000 συνταξιούχων στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και των 3.000 συνταξιούχων της Ιονικής. Δεν συμπεριλαμβάνεται το διαρκές αίτημά μας προς το Υπουργείο Εργασίας για ένταξη των 6.282 βοηθηματούχων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο κρατικό επικουρικό ταμείο ΕΤΕΑΕΠ, για να μην συνεχιστεί η καταβολή της εξευτελιστικής επικουρικής σύνταξης των 47,50 ευρώ το μήνα στα μέλη μας. Δεν συμπεριλαμβάνεται η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των συνταξιούχων μας και η μείωση των εισφορών τους. Δεν συμπεριλαμβάνεται το σοβαρό ζήτημα των «κόκκινων» δανείων των συναδέλφων μας τα οποία δεν εξυπηρετούνται κατά 53%. Δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό η συμμετοχή των μελών μας, του Συλλόγου μας, της ΟΣΤΟΕ και της ΑΓΣΣΕ κατά της μείωσης του αφορολόγητου από 1/1/2020 και της αναπροσαρμογής της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που θα αυξήσουν υπέρμετρα εκ νέου τις φορολογικές υποχρεώσεις των συνταξιούχων μας.

Τα πιο πολλά από τα δεκατρία (13) προς συζήτηση θέματα της επιστολής των τεσσάρων Διοικητικών Συμβούλων, αποτελούν ήσσονος σημασίας ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας και τέθηκαν απλώς χάριν εντυπώσεων, τα δε λοιπά αποτελούν πάγιες θέσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σημειωτέον δε ότι για τα περισσότερα θέματα από αυτά που θίγονται, έχουν ήδη προϋπάρξει απαντήσεις και τελείως καταχρηστικά τίθενται εκ νέου.

Εκ προοιμίου δε να αναφέρουμε ότι δεν έχει υπάρξει ούτε ένα περιστατικό από αυτά που αναφέρετε στην επιστολή σας περί προπηλακισμών κλπ από τους κ.κ. Κολλάτο και Βέργο, αντιθέτως τα μέλη ΔΣ που ανήκουν στην παράταξη Ιονική Ενότητα είναι προκλητικά και προσπαθούν συνεχώς να θέτουν νομιμοφανή ή μη προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου. Η επιστολή σας εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Επιφυλασσόμαστε για τη συκοφαντική μας δυσφήμιση εκ των αναφορών σας περί δήθεν παρανόμων συμπεριφορών μας.

 Μηνυτήρια αναφορά κατά της Διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της ATTICABANK

Στην 4η συνεδρίαση της 1/2/2018 του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τα πέντε (5) μέλη του Προεδρείου Γ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ, ΙΩ. ΒΕΡΓΟΣ, ΑΘ. ΚΑΡΑΔΕΛΗ, ΞΑΝΘ. ΚΡΙΚΕΛΗ-ΓΚΛΑΒΟΠΟΥΛΟΥ και ΗΛ. ΠΡΟΚΟΠΗΣ υπερψήφισαν και το Δ.Σ του ΣΣΙΛΤΕ πήρε απόφαση για υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά της Διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αντίθετα τα τρία (3) μέλη του Δ.Σ. Μ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩ. ΧΡΥΣΙΚΟΣ, και Ν. ΚΑΒΟΥΡΑΣ απείχαν από την πρόταση της μηνυτήριας αναφοράς κατά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την απώλεια των 55,5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της ATTICA BANK, εκθέτοντας βάναυσα τους ίδιους και την λεγόμενη παράταξή τους «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», απέναντι στους 3.000 συνταξιούχους της Ιονικής που είδαν να εξανεμίζονται οι εισφορές τους με την ζημιογόνα επένδυση. Το Προεδρείο του Συλλόγου μας και των άλλων τριών (3) Τραπεζικών Συλλόγων μελών του  Επικουρικού Ταμείου, με τη συνδρομή των Νομικών Συμβούλων συνέταξαν εμπεριστατωμένη ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ δώδεκα (12) σελίδων η οποία θα κατατεθεί στα πρακτικά του επόμενου Δ.Σ. με όλα τα σχετικά παραστατικά υποβολής της στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Πόρισμα ορκωτών ελεγκτών περιόδου 2010-2013

Το αίτημά σας για παράδοση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών της περιόδου του Συλλόγου 2010-2013, είναι ανυπόστατο, «καθώς φαίνεται πως ξεχάσατε» ότι παραδόθηκαν με υπογραφές σε τρία αντίγραφα στην κα Μ. Φιλιπποπούλου (νυν μέλος ΔΣ και επικεφαλής της παράταξης Ιονική Ενότητα) και στον κο Χρ. Ζαβακόπουλο (πρώην μέλος ΔΣ), όλα τα σχετικά έγγραφα του πορίσματος με πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής, με βάση την αρ. αποφάσεως 10413/2015 του Μον. Πρωτοδικείου Αθηνών. Καταθέτουμε στο Δ.Σ. του ΣΣΙΛΤΕ αντίγραφο από το Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής της 31/5/2016. Επίσης ξεχνάτε ότι το σχετικό πόρισμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα του Συλλόγου μας Αρ. Φ. 64, Μάρτιος-Απρίλιος 2015 και έλαβαν γνώση όλα τα μέλη μας. Έχετε ενημερωθεί κατ επανάληψη εξ άλλου και γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα κατατεθέντα ένδικα μέσα για την περίοδο 2010-2013, αναμένεται να εκδικαστούν τον Νοέμβριο του 2019.  Εξάλλου, απόσπασμα της αγωγής με την πράξη κατάθεσης είχε κατατεθεί και στο φάκελο των ασφαλιστικών μέτρων για δήθεν ακυρότητα αρχαιρεσιών που είχαν ασκήσει 55 μέλη της παράταξης Ιονική Ενότητα, στον οποίο φάκελο είχαν πρόσβαση σύμφωνα με το νόμο. Επομένως, παρέλκει και το αίτημα αυτό.

 Οικονομικός έλεγχος και ανάθεση σε ορκωτούς λογιστές προηγούμενων περιόδων Συλλόγου, επίδειξη παραστατικών κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Το Προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΛΤΕ, συμφωνεί σε κάθε έλεγχο οποιασδήποτε περιόδου και θητείας της διαδρομής του σωματείου και θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση ανάθεσης μετά από σχετική εισήγηση του νομικού του συμβούλου.

Τα παραστατικά πληρωμών του Συλλόγου μας είναι στη διάθεση όλων των μελών κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. από τον Λογιστή και τον Ταμία του ΣΣΙΛΤΕ. Σημειώνεται ότι τα παραστατικά είναι τακτοποιημένα με απόλυτη ημερολογιακή τάξη και επάρκεια.

Ως γνωστόν εξ άλλου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής διαχειρίζεται μόνο τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα και δεν ασκεί διαχείριση πώλησης παραθαλάσσιων οικοπέδων ή διαχείριση απεργιακού ταμείου, όπως άλλα σωματεία. Επίσης όπως γνωρίζετε ο οικονομικός απολογισμός του Συλλόγου μας πάντα υπογράφεται από τον Πρόεδρο, την Γ. Γραμματέα, τον Ταμία και τον Λογιστή, ενώ αντίθετα οι δημοσιευμένοι Ισολογισμοί 2014 και 2015 του διασπαστικού σωματείου σας «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα σας χωρίς όνομα Λογιστή !

 Κάλυψη δικαστικών υποθέσεων Συλλόγου.

 Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής πάντα με αποφάσεις του Δ.Σ. και γνωματεύσεις του νομικού του συμβούλου, παρεμβαίνει δικαστικά για υποθέσεις υπέρ των σκοπών του Συλλόγου και των μελών του και αναλυτικά θα παρατεθεί στο Δ.Σ. από τον Δικηγόρο του ΣΣΙΛΤΕ, αναλυτική κατάσταση υποθέσεων και παραστατικά δαπανών, αν και σας είναι ήδη γνωστά αφού τα πάντα συζητούνται στο ΔΣ του Συλλόγου μας. Όσον αφορά την άσκηση παρέμβασης του Συλλόγου μας στην υπόθεση της πώλησης του οικοπέδου της Κινέττας από τον Σύλλογο της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» η οποία εισέπραξε 820.000 ευρώ και ακολούθως γκρεμίστηκαν τα ανεγερθέντα κτίσματα των αγοραστών, είχαμε «προσεπίκληση παρέμβασης», τα περιουσιακά στοιχεία δημιουργήθηκαν από τις υποχρεωτικές εισφορές των 2.400 σημερινών συνταξιούχων μελών μας. Εξάλλου, το έννομο συμφέρον του ΣΣΙΛΤΕ και των μελών του τεκμηριώνεται μέσα στο δικόγραφο της παρέμβασης που ασκήσαμε. Επίσης, εξ όσων γνωρίζουμε η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, ούτε έχει καταστεί αμετάκλητη, με αποτέλεσμα η δικαστική κρίση μπορεί να εξελιχθεί ή να μεταβληθεί. Τέλος, είμαστε ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ ο οποίος έχει προβεί σε κινήσεις αμφισβήτησης του περιουσιακού δικαιώματος της Ιονικής Ενότητας.

 Περιγραφή θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Η περιγραφή των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, από την ίδρυσή του (1965) και μέχρι σήμερα (επί 53 συνεχή χρόνια) γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ομαδοποιημένα, όπως εξ άλλου περιγράφοντα και στις (συνημμένες) ημερήσιες διατάξεις προσκλήσεων Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας ΟΣΤΟΕ, όλων των αναγνωρισμένων Συλλόγων Συνταξιούχων Τραπεζικών, ακόμα και της παράταξής σας, της Ιονικής Ενότητας.

Τα πρακτικά των Δ.Σ. του Συλλόγου, «πάλι ξεχνάτε ότι» όλα παραδίδονται  στην κα Μ. Φιλιπποπούλου, η οποία στο εξής θα υπογράφει την παραλαβή τους, καθ΄ όσον δεν υπάρχει πλέον η καλή πίστη από πλευράς σας και σε αυτό το ζήτημα.

 Πορεία αγωγών συμπλήρωσης εφάπαξ.

 Έγινε πλήρης ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για το εν λόγω θέμα στο προηγούμενο συμβούλιο (την οποία και πάλι ξεχνάτε) και οι δεκάδες ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι ενημερώθηκαν μέσω της εφημερίδας του Συλλόγου, αλλά και τηλεφωνικώς. Καταθέτουμε δε και σήμερα στα πρακτικά νέα επιστολή του Δικηγόρου Γ. Πολίτη σχετικά με τον προσδιορισμό  των νέων δικασίμων που πλέον οριστικοποιούνται.

 Καθήκοντα μελών Προεδρείου Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής.

Τα κατ΄ επανάληψη απαράδεκτα και συκοφαντικά δημοσιεύματα (86 συνολικά και για τα οποία έχει ασκηθεί αγωγή κατά της Ιονικής Ενότητας και του υπευθύνου της) για τα καθήκοντα της Γεν. Γραμματέως και των λοιπών μελών του Προεδρείου, οφείλετε να γνωρίζετε ότι αυτά περιγράφονται και ρυθμίζονται από το Άρθρο 12 παρ 5 του Καταστατικού μας και όχι από τις επιδιώξεις κάποιων μελών του Δ.Σ.  Επιβεβαιώνονται δε τα προεκτεθέντα και από τις γνωματεύσεις των Νομικών μας Συμβούλων Ευσταθίου Γραμμένου, Θρασύβουλου Ξενάκη και της δικηγόρου Ε. Σαμαρτζή.  Πρέπει επίσης να έχουν υπ΄ όψιν τους οι τέσσερεις συγγραφείς της επιστολής της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ προς το Δ.Σ. και την Παράγραφο 3, του ίδιου Άρθρου 12, το οποίο αναφέρει ότι «Δεν δύνανται να μετέχωσι του Δ.Σ. ως και των λοιπών οργάνων διοικήσεως του Συλλόγου αμφότεροι οι σύζυγοι…»

 Πληροφορούμε επίσης τους αγωνιούντες τέσσερεις συναδέλφους της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ότι η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου μας ορίστηκε με απόφαση της Διοίκησης του Πολυιατρείου, ως σύνδεσμος των 700 και πλέον συνταξιούχων μελών μας τα οποία έχουν γραφτεί και εξυπηρετηθεί από το Πολυιατρείο του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank. 

-Ενιαία συνδικαλιστική  εκπροσώπηση των συνταξιούχων της Ιονικής.

 Το Προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος, υποστηρίζει με όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά μέσα, την Ενιαία Εκπροσώπηση των 3.000 συνταξιούχων της Ιονικής από ένα και μοναδικό Σύλλογο, όπως υφίσταται και με όλους τους άλλους Συλλόγους Συνταξιούχων Τραπεζικών.

Τα αδιαμφισβήτητα συνδικαλιστικά δεδομένα στο χώρο μας είναι με βάση τα καταστατικά και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τα εξής:O Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής έχει ιδρυθεί πριν 53 χρόνια (το 1965), είναι μέλος της Ομοσπονδίας μας ΟΣΤΟΕ και της Συνομοσπονδίας μας ΑΓΣΣΕ και γίνεται παρακράτηση εισφορών από τα 2.400 μέλη του μέσω της σύνταξης του ΕΦΚΑ. Ο Σύλλογος της λεγόμενης «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ιδρύθηκε πριν 6 μόλις χρόνια (το 2012), δεν είναι αναγνωρισμένος ούτε από την Ομοσπονδία-ΟΣΤΟΕ, ούτε από την Συνομοσπονδία των Συνταξιούχων-ΑΓΣΣΕ, επίσης δεν γίνεται υπέρ αυτού καμία παρακράτηση εισφορών από τον ΕΦΚΑ ή το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Είναι ο μόνος μικτός Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων στην Ελλάδα! Σε όλα τα επίπεδα οι Σύλλογοι και Ομοσπονδίες Εργαζομένων και Συνταξιούχων είναι ξεχωριστοί-αυτοτελείς. Σύμφωνα δε με την κοινή δήλωση των εκλεγμένων μελών της Ιονικής Ενότητας Μ. Φιλιπποπούλου και Ιω. Χρυσικού, στα πρακτικά του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων, «η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ιδρύθηκε για τον  μοναδικό λόγο της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία είναι πολλά, πάρα πολλά.»

Η μοναδική συνεπώς συνδικαλιστική και νομική διαδικασία ενιαίας εκπροσώπησης με βάση τα παραπάνω αναφερόμενα, είναι ασφαλώς η συγχώνευση της βάσης των μελών των Συλλόγων, μετά από αυτοδιάλυση του μη αναγνωρισμένου διασπαστικού Συλλόγου της Ιονικής Ενότητας και την οριστική δικαστική τακτοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων τα οποία εκκρεμούν.

 Το παραπάνω κείμενο προτάθηκε, υπερψηφίστηκε και αποφασίστηκε από το Δ.Σ. της 31ης Μαϊου 2018 του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος..

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

 

Τα μέλη του Προεδρείου:

Γεώργιος Κολλάτος-Πρόεδρος, Ιωάννης Βέργος-Αντιπρόεδρος, Αθηνά Καραδελή-Γεν. Γραμματέας, Ξανθίππη Κρικέλη-Γκλαβοπούλου-Αναπλ. Γεν. Γραμματέας, Ηλίας Προκόπης-Ταμίας

Scroll To Top