Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


0

Αφήστε μας να σας ταξιδέψουμε!

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΜΕΛΗ

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Αναχώρηση το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου  στις  8 το πρωί από το κέντρο της Αθήνας 3ης Σεπτεμβρίου και Πλατεία Ομονοίας.

Επίδαυρος: Θα ξεκινήσουμε με το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Το θέατρο προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα ενώ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της αρχαίας Ελλάδας με μοναδική ακουστική. Ο ευρύτερος αρχαιολογικός χώρος έχει χαρακτηρισθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Ναύπλιο: Αφήνοντας τον Ιστορικό χώρο της Επιδαύρου, θα συνεχίσουμε για το παραθαλάσσιο γραφικό Ναύπλιο.

Από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η πόλη του Ναυπλίου – πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834 – χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης.

Το Κάστρο του Παλαμηδιού ορθώνει τον επιβλητικό του όγκο πάνω από την πόλη. Βαθιά σημαδεμένο ιστορικά, τόπος καταδίκης του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε ένα από τα σκοτεινά κελιά του, μοιάζει σαν να προστατεύει ακόμη και σήμερα την πόλη με τους προμαχώνες του βαπτισμένους με ονόματα αρχαίων πολεμάρχων (Θεμιστοκλής, Αχιλλέας, Φωκίων, Λεωνίδας, Επαμεινώνδας, Μιλτιάδης).

Στην καρδιά του Ναυπλίου μάς υποδέχεται η ιταλικής αισθητικής Πλατεία Συντάγματος γεμάτη από μνημεία και ιστορικά κτήρια. Ξεχωρίζουν τα δύο τούρκικα τζαμιά –στο ένα, που σήμερα λειτουργεί ως κινηματοθέατρο, στεγάστηκε το πρώτο Αλληλοδιδακτικό Σχολείο ενώ στο άλλο συνεδρίαζε η Πρώτη Βουλή των Ελλήνων–, το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα σπάνιας αξίας της Προϊστορικής και Μυκηναϊκής περιόδου, η Δημοτική Πινακοθήκη. Πολύ κοντά, με κατεύθυνση προς τη σύγχρονη πόλη, βρίσκεται ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, γνωστό σημείο από τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και ο ναός του Αγίου Γεωργίου με σημαντικές εικόνες και τοιχογραφίες.

Σημείο αναφοράς όμως του Ναυπλίου αποτελεί το φρούριο Μπούρτζι χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Παλαιότερα, επί Ενετών, ενωνόταν με την Ακροναυπλία με μια τεράστια αλυσίδα που έφραζε την είσοδο του λιμανιού προσφέροντας προστασία στην πόλη από τα εχθρικά πλοία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1860, το Μπούρτζι ήταν τόπος διαμονής των δημίων που εκτελούσαν τους θανατοποινίτες του Παλαμηδιού.

Μουσείο Κομπολογιού: ιστορία φτιαγμένη με χάντρες. Στη συλλογή του θα δείτε περίπου 700 διαφορετικά κομπολόγια μουσουλμάνων, χριστιανών, καθολικών, ινδουιστών, βουδιστών, Ελλήνων και Τούρκων.

Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φυσικά να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα σε ένα από τα εστιατόρια επιλογής σας. Οι επισκέψεις στους Αρχαιολογικούς χώρους, στα Μουσεία και το κόστος του φαγητού θα επιβαρύνει τους εκδρομείς.

Τέλος επίσκεψη στο Φουγάρο (χώρος ζωής – χώρος τέχνης) Ο ιστορικός βιομηχανικός χώρος του ΦΟΥΓΑΡΟΥ αποτελεί ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς στέγαζε κάποτε τις εγκαταστάσεις της κονσερβοποιίας Ανθός. Έχει μετατραπεί σε Τόπο Δημιουργίας και Έκφρασης, που περιλαμβάνει Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εκθεσιακούς και Συναυλιακούς Χώρους, Εργαστήριο Τεχνών για μικρούς και μεγάλους, Café, καθώς βέβαια και το ArtShop, κατάστημα που άλλοτε λειτουργούσε εντός της πόλης του Ναυπλίου. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε για Αθήνα.

Η συμμετοχή του κόστους μεταφοράς στην εκδρομή είναι δωρεάν για τα μέλη του Συλλόγου. Για συνοδούς-μη μέλη του Συλλόγου το κόστος είναι 10 Ευρώ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ τηλ. 2103615765-6937451818

ΣΤΗ   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κ. ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΔΕΛΗ

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Φωτογραφικό Υλικό Από τις φίλες του Συλλόγου μας  Εύας Γιαννίρη και Σίσσυς  Μπίστολα τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Scroll To Top