Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Σε νέο επανυπολογισμό των συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ οφείλονται οι διαφορές που διαπιστώθηκαν στη σημερινή πίστωση των συντάξεων  

Σε νέο επανυπολογισμό των συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ οφείλονται οι διαφορές που διαπιστώθηκαν στη σημερινή πίστωση των συντάξεων  

Σήμερα, Τετάρτη 24/3, πιστώθηκαν οι συντάξεις στους συναδέλφους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε μονό αριθμό. Πολλοί συνάδελφοι μας ενημέρωσαν ότι διαπίστωσαν διαφορές (αρνητικές ή θετικές) στις συντάξεις τους.

Σας ενημερώνουμε ότι αυτές οφείλονται σε νέο επανυπολογισμό των συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ.

Ουσιαστικά, όταν έγινε η μεταβίβαση των στοιχείων των συνταξιούχων του ταμείου μας ΤΑΠΙΛΤ στον e-ΕΦΚΑ, υπήρξαν διάφορα προβλήματα, με αποτέλεσμα τα ηλεκτρονικά συστήματα του e-ΕΦΚΑ να μην έχουν τη σωστή εικόνα των στοιχείων των συναδέλφων.

Έτσι, όταν έγινε ο αρχικός επανυπολογισμός των συντάξεων (Ιανουάριος 2019), σημειώθηκαν διάφορα σφάλματα και παραλείψεις (μεταξύ των οποίων και ο μη επανυπολογισμός συντάξεων σε περίπου 500 συναδέλφους), τα οποία έκτοτε έσπευσε να διορθώσει ο e-ΕΦΚΑ, εξετάζοντας ξεχωριστά τους φακέλους των συναδέλφων.

Αυτή η χρονοβόρα διαδικασία ολοκληρώθηκε και σήμερα πιστώθηκαν οι συντάξεις έχοντας συμπεριλάβει αυτές τις διορθώσεις.

Έτσι, μετά το νέο επανυπολογισμό, ολοκληρώθηκε ο επανυπολογισμός και για την πλειονότητα των 500 συναδέλφων στους οποίους δεν είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2019 και αυτή η κατηγορία των συναδέλφων είδαν κατά κύριο λόγο αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Αντίθετα, ορισμένες μειώσεις που παρατηρηθήκαν αφορούν συναδέλφους που είχαν πριν την τράπεζα χρόνο ασφάλισης σε άλλο φορέα (διαδοχική ασφάλιση), αλλά αυτός είχε υπολογιστεί σαν χρόνος ασφάλισης στην τράπεζα με τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης της Ιονικής και τώρα διορθώθηκε αυτό το σφάλμα.

Τέλος, υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις αυξομειώσεων (όπως π.χ. υπολογισμός με ακριβείς μήνες και όχι στρογγυλοποίηση σε έτη), οι οποίες, όπως είναι κατανοητό, δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν η καθεμία ξεχωριστά.

Ο Σύλλογός μας αναμένει την ολοκλήρωση της πίστωσης όλων των συνάξεων την Παρασκευή 26/3 για να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης και εξετάζουμε όλες τις πτυχές του θέματος ώστε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά και για όλες τις περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

 

Scroll To Top