Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Συνάντηση της ΑΓΣΣΕ στο Υπουργείο Εργασίας

Συνάντηση της ΑΓΣΣΕ στο Υπουργείο Εργασίας

ΑΓΣΣΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 10/10/2018

Συνάντηση της ΑΓΣΣΕ στο Υπουργείο Εργασίας

Αντιπροσωπεία της ΑΓΣΣΕ, συναντήθηκε στις 9/10/2018 με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Έφη Αχτσιόγλου και παρουσία και του Υφυπουργού κ. Τάσου Πετρόπουλου συζήτησαν όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων της χώρας που αφορούν :
• τις περικοπές συντάξεων και οικογενειακών επιδομάτων
• τις συντάξεις χηρείας
• την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων βάσει του Ν.4093
• την καθυστέρηση έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων
• την νομοθέτηση ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με τους συναδέλφους του προσυνταξιοδοτικού με 25 έτη που δεν έχουν το όριο ηλικίας
• την καθιέρωση δόσεων για οφειλές των συνταξιούχων στο Δημόσιο και ΔΕΗ.
Η συνάντηση κινήθηκε σε καλό κλίμα και σύμφωνα με τις θέσεις του Υπουργείου ως προς τις περικοπές μας επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα με νέο Νόμο.
Ως προς τις συντάξεις χηρείας μας τονίσθηκε ότι σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές βελτιωμένες.
Ως προς τις καθυστερήσεις τονίσθηκε ότι απομένουν 40.000 κύριες συντάξεις και 95.000 επικουρικές και αναμένεται μέχρι τέλος του έτους να ολοκληρωθούν οι κύριες συντάξεις ενώ για τις επικουρικές θα ολοκληρωθούν στο α εξάμηνο του 2019.
Σχετικά για το θέμα του προσυνταξιοδοτικού ήδη προωθείται η σχετική Υπουργική απόφαση ενώ για το θέμα των δόσεων αντιμετωπίζεται θετικά.
Τέλος ,εκτός των άλλων ετέθηκαν και θεσμικά θέματα της Συνομοσπονδίας και αποφασίστηκε με διαφάνεια και νομιμότητα η διαχείριση και διανομή του ετήσιου αποθεματικού το οποίο προέρχεται από μηνιαία παρακράτηση 0,20€ από τις συντάξεις βάσει του Ν.4387/2016 άρθρο 102.
Η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. είναι σε ετοιμότητα και καλεί σε επαγρύπνηση όλους τους συνταξιούχους της χώρας για την υλοποίηση των ανωτέρω.
Το Γραφείο Τύπου

Scroll To Top