Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ

ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ

%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%b9%ce%bb%cf%84%ce%b1%cf%84-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bfΟι εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 πηγαίνουν ακόμα πιο πίσω τις διαδικασίες ένταξης του Επικουρικού μας στο ΕΤΕΑΕΠ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Υφυπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου με την Πρόεδρο της ΟΣΤΟΕ λίγο πριν κλείσει το Νομοθετικό έργο της Βουλής, διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι «δεν συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλισμένοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στη ρύθμιση ένταξης στο ΕΤΕΑΕΠ, γιατί δεν έχει γίνει αναλογιστική μελέτη!»

Επισημαίνεται ότι επί 3,5 χρόνια ο Σύλλογός Συνταξιούχων Ιονικής  με την ΟΣΤΟΕ και τους άλλους Συλλόγους Συνταξιούχων μελών ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, έχει πραγματοποιήσει εννέα (9) συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας και έχει επιδώσει όλα τα έγγραφα στοιχεία, χωρίς ο αρμόδιος Υφυπουργός να υλοποιήσει την δηλωθείσα πρόθεσή του για ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ.

Παράλληλα ενημερώσαμε για το θέμα της ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, τους εκπροσώπους των κομμάτων Ν.Δ (Γ. Βρούτσης), ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (Γ. Κουτσούκος) και ΚΚΕ (Λ.Κανέλλη). Υπεβλήθη τέλος στην Κομισιόν ερώτηση από την Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και ζητήθηκε η παρέμβαση των ευρωπαϊκών οργάνων για την Α.Μ.Κ. της Attica Bank και τα λεηλατημένα κεφάλαια (55,5 εκτμ. Ευρώ) των αποθεματικών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Σημειώνεται τέλος ότι η επιδιωκόμενη ένταξη της Επικουρικής μας Σύνταξης στο Κρατικό ΕΤΕΑΕΠ, μεταφράζεται για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων συνταξιούχων μας σε καταβολή σύνταξης 200 έως 250 ευρώ καθαρά το μήνα, από 47,5 ευρώ που παίρνουν σήμερα.

Scroll To Top