Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Την Παρασκευή 14.1.22 συζητείται ενώπιον του ΣτΕ η πρότυπη – πιλοτική δίκη  για τη διεκδίκηση του συνυπολογισμού ως συντάξιμων αποδοχών των πάσης φύσεως αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβάλει εισφορές οι παλαιοί συνταξιούχοι

Την Παρασκευή 14.1.22 συζητείται ενώπιον του ΣτΕ η πρότυπη – πιλοτική δίκη  για τη διεκδίκηση του συνυπολογισμού ως συντάξιμων αποδοχών των πάσης φύσεως αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβάλει εισφορές οι παλαιοί συνταξιούχοι

Συνάδελφισσες – Συνάδελφοι,

Τα διάφορα νομικά ζητήματα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο των μνημονίων και των συνεχών αλλαγών (συχνά μη νόμιμων ή και αλλοπρόσαλλα εφαρμοσμένων) των ασφαλιστικών νόμων προκάλεσαν σειρά νομικών διεκδικήσεων από σωματεία συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα.

Δυστυχώς, οι προηγούμενες διοικήσεις του Συλλόγου μας μέχρι να αναλάβει η προσωρινή διοίκηση, δεν είχαν δώσει το απαιτούμενο βάρος σε αυτές τις πολύ σοβαρές υποθέσεις, με αποτέλεσμα ο Σύλλογός μας και τα μέλη μας να μείνουν πίσω σε αρκετά από αυτά τα σημαντικά θέματα.

Η νέα διοίκηση του Συλλόγου μας όμως, έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της την υπεύθυνη και συνεπή διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και σκοπεύουμε να αναλύουμε και να εξετάζουμε σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους όλες τις υποθέσεις που αφορούν τους συναδέλφους και να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση διαφόρων θεμάτων.

Ο Σύλλογός μας στο εξής θα συμπαραταχθεί με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που ήταν από τα πρωτοπόρα σωματεία στην Ελλάδα, έχοντας κινήσει τα τελευταία χρόνια σειρά ομαδικών αγωγών για τη διεκδίκηση διαφόρων θεμάτων που έχουν προκύψει και θεωρούμε ότι πρέπει να διορθωθούν προς όφελος των συναδέλφων μας.

Η αρχή της υπεύθυνης αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων έγινε με τη σοβαρή προσέγγιση της προσωρινής διοίκησης και την κατάθεση ομαδικών αγωγών για τη διεκδίκηση του συνυπολογισμού ως συντάξιμων αποδοχών των πάσης φύσεως αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβάλει εισφορές οι παλαιοί συνταξιούχοι.

Μάλιστα, η πρότυπη πιλοτική δίκη ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για αυτή τη διεκδίκησή μας συζητείται την Παρασκευή14 Ιανουαρίου 2022, με εισηγητή τον Σύμβουλο κο Χρήστο Λιάκουρα.

Ο νομικός μας συνεργάτης δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει την υπόθεση μας απέστειλε το κάτωθι ενημερωτικό σημείωμα :

 ————————————————————–

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ – ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΚΗ

            Αξιότιμε κ. Πρόεδρε.

Σας ενημερώνουμε ότι η υπόθεση του επανυπολογισμού των συντάξεων πρόκειται να συζητηθεί ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη δικάσιμο της 14ης Ιανουαρίου 2022, με τη διαδικασία της πιλοτικής δίκης και με εισηγητή τον Σύμβουλο κ. Χρ. Λιάκουρα. Ήδη η υπόθεση έχει δοθεί προς συζήτηση.

Επί της ανωτέρω πρότυπης δίκης, η Δικηγορική Εταιρεία μας έχει ασκήσει παρέμβαση εκ μέρους του συνόλου των μελών του Συλλόγου σας, για τους οποίους έχουμε ασκήσει αγωγές για την ίδια υπόθεση. Με την ανωτέρω παρέμβαση παραθέτουμε αναλυτικώς και τεκμηριωμένα τα νομικά επιχειρήματά μας περί αντισυνταγματικότητας της εν λόγω διαφοροποιημένης μεταχείρισης των συνταξιούχων με βάση το τυχαίο γεγονός του χρόνου συνταξιοδοτήσεώς τους.

Θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2022

Με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά!

ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Scroll To Top