Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Το χρονικό του διορισμού της νέας, προσωρινής διοίκησης – Οι αποτυχημένες δικαστικές απόπειρες της απελθούσης διοίκησης

Το χρονικό του διορισμού της νέας, προσωρινής διοίκησης – Οι αποτυχημένες δικαστικές απόπειρες της απελθούσης διοίκησης

Συνάδελφοι,

Η απόφαση της απελθούσης διοίκησης τον περασμένο Δεκέμβριο να παραιτηθεί από την αγωγή διεκδίκησης των ζημιών που υπέστη ο Σύλλογός μας την περίοδο 2010-2013 (μέλος της διοίκησης της περιόδου ήταν και ο απελθών αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Βέργος), σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών, ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα του Συλλόγου μας και των μελών του και οδήγησε 12 μέλη του Συλλόγου μας να καταθέσουν αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης στο Σύλλογο, προκειμένου να επανακατατεθεί η αγωγή, γιατί υφίστατο άμεσα κίνδυνος παραγραφής.

Αν και η καραντίνα λόγω της κρίσης του κορωνοϊού ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, μετά την άρση των μέτρων και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων κατατέθηκε εκ νέου η αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης, η οποία εκδικάστηκε στις 11/6/2020.

Πράγματι, στις 11/6/20, το Πρωτοδικείο Αθηνών, αναγνωρίζοντας το επείγον της υπόθεσης, αποφάσισε τον διορισμό από τις 30/6/2020 νέας, προσωρινής, διοίκησης στο Σύλλογό μας.

Στις 30/6/2020 η προσωρινή διοίκηση συγκροτήθηκε σε σώμα, όπως όρισε η προσωρινή διαταγή.

Ωστόσο, ορισμένα μέλη της απελθούσης διοίκησης, δεν αποδέχθηκαν την απόφαση της δικαιοσύνης και κατέθεσαν αίτηση για την ανάκλησή της, η οποία δικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών την 1/7/2020 και απορρίφθηκε. Στην εκδίκαση της αίτησης τα μέλη της απελθούσης διοίκησης εκπροσωπήθηκαν από τον νομικό σύμβουλο της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αλλά και του Συλλόγου του κ. Γκιάτη, τον δικηγόρο κ. Γιάννη Καρούζο, καθιστώντας φανερή πλέον την συμπόρευσή τους με αυτούς που  πραγματοποίησαν και υπερασπίζονται την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK και τις μειώσεις των συντάξεων χιλιάδων ασφαλισμένων μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Για την υποστήριξη της αίτησής τους χρησιμοποίησαν, δυστυχώς, ακόμα και το ανώτατο όργανο του Συλλόγου μας, τη Γενική Συνέλευση, ισχυριζόμενοι ότι προκήρυξαν Γ.Σ. γα τις 23/7/2020 στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», ενώ όταν αποδείχθηκε ότι στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» ουδέποτε έγινε κράτηση για τις 23/7/20 έφτασαν να ισχυριστούν ότι είχαν κινηθεί για το πάρκο του Δήμου Αθηναίων πίσω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων…

Στο ενδιάμεσο δύο συνάδελφοι, ο κ. Π. Τάτσης και η κ. Χ. Κατσιματίδου, προσπάθησαν στις 29/6/20 να πετύχουν την έκδοση προσωρινής διαταγής για παράταση της θητείας της απελθούσης διοίκησης, με αίτησή τους που θυροκόλλησαν στα γραφεία του Συλλόγου μας, παρακάμπτοντας βέβαια την προσωρινή διαταγή για το διορισμό της νέας διοίκησης. Ωστόσο, την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η αλήθεια από το μέλος του Συλλόγου μας συνάδελφο Σαράντο Φιλιππόπουλο και οι αιτούντες έσπευσαν να αποσύρουν την αίτησή τους.

Τέλος, στις 14/7/2020 δικάστηκε μία ακόμα αίτηση ανάκλησης της απόφασης διορισμού προσωρινής διοίκησης, που κατέθεσαν ορισμένα μέλη της απελθούσης διοίκησης, η οποία επίσης απορρίφθηκε.

Όλο το διάστημα αυτό το Προεδρείο της απελθούσης διοίκησης δεν είχε παραδώσει τα γραφεία, τα στοιχεία και τα έγγραφα του Συλλόγου μας στην προσωρινή διοίκησή του, παρά τα επανειλημμένα εξώδικα των μελών της προσωρινής διοίκησης για συμμόρφωση με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Μετά την απόρριψη και της δεύτερης αίτησης ανάκλησης αποφάσισαν εν τέλει να παραδώσουν την περασμένη Παρασκευή 17/7/20, εν μέσω βέβαια προπηλακισμών και ύβρεων του απελθόντος Προέδρου κ. Κολλάτου προς τη νομική σύμβουλο της νέας διοίκησης κ. Αγγελική Καίσαρη. Λόγω του κλίματος έντασης που προκάλεσε η συμπεριφορά του κ. Κολλάτου, η διαδικασία της παράδοσης επισπεύθηκε, με αποτέλεσμα η νέα διοίκηση να παραλάβει με επιφύλαξη.

 

Συνάδελφοι,

Η προσωρινή διοίκηση θα σεβαστεί τη δικαστική εντολή και θα εργαστεί εντατικά αυτό το διάστημα για να υλοποιήσει όσα ορίζει η δικαστική εντολή και να εξυπηρετήσει με απόλυτη διαφάνεια και αξιοπιστία τις τρέχουσες ανάγκες του Συλλόγου μέχρι τις 5/10/20, όταν και θα δικαστεί η τακτική διαδικασία.

 

Scroll To Top