Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Υφυπουργός Πετρόπουλος: Η επιστροφή κρατήσεων αφορά μόνο 180.000 άτομα από τους 2.600.000 συνταξιούχους!

Υφυπουργός Πετρόπουλος: Η επιστροφή κρατήσεων αφορά μόνο 180.000 άτομα από τους 2.600.000 συνταξιούχους!

02s1upourgeio10-thumb-largeΤη δέσμευση για σύντομη επιστροφή κρατήσεων από το ΑΚΑΓΕ (Αμοιβαίο Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών), χωρίς αίτηση, επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας την Τρίτη 27 Μαρτίου  2018 στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5 .

Όπως με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, επεστράφησαν οι παρακρατήσεις για τον ΕΟΠΥΥ, «έτσι θα το κάνουμε και για το ΑΚΑΓΕ, δεν χρειάζεται να κάνουν αιτήσεις οι ασφαλισμένοι», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι δέσμευση, «δεν χρειάζεται να κάνει κανείς αίτηση, θα μπορέσουμε σύντομα να επιστρέψουμε εισφορές από την κράτηση του ΑΚΑΓΕ».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «δεν αφορά πάνω από 180.000 άτομα, δεν έγιναν σε όλους κρατήσεις, αλλά από όλους παίρνουν λεφτά για τις αιτήσεις οι κύριοι που τους παραπλανούν» και αποσαφήνισε ότι αφορά, όσους εισπράττουν «πάνω από 300 ευρώ για τις επικουρικές», καθώς για τις κύριες συντάξεις υπάρχει νομοθετική διάταξη που ορίζει ως προβλεπόμενη αυτήν την κράτηση,  για τους 2.600.000 συνταξιούχους .

Υ.Γ : Σημείωση Δ.Σ  ΣΣΙΛΤΕ – Το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (Επικουρικό Ταμείο ) ουδέποτε απέδωσε εισφορές ΑΚΑΓΕ (Αμοιβαίο Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) στις αρμόδιες υπηρεσίες του  Υπουργείου Εργασίας

 

Scroll To Top