Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / 1.116 χλμ. χωρίς στροφή: Η μακρύτερη ασφαλτοστρωμένη ευθεία στον πλανήτη

1.116 χλμ. χωρίς στροφή: Η μακρύτερη ασφαλτοστρωμένη ευθεία στον πλανήτη

Είστε από αυτούς που κουράζονται με τα ταξίδια στους δύσβατους ελληνικούς δρόμους με τη σωρεία στροφών και κλίσεων; Ή μήπως είστε νέος οδηγός που ακόμα δεν έχετε αποκτήσει πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας και θέλετε μία απλή και ξεκούραστη διαδρομή για το ταξίδι σας;

Αν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες, ή τέλος πάντων οι στροφές απλά σας… τη δίνουν, δεν έχετε να παρά να ταξιδέψετε στη Σαουδική Αραβία για ένα δεκάωρο ταξίδι που θα σας αποζημιώσει, αφού εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη ευθεία λεωφόρος στον πλανήτη!

Το μήκος της φτάνει στα 1.116 χλμ. και βέβαια κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα έχετε την ευκαιρία να βάλετε το αμάξι στον… αυτόματο πιλότο και να απολαύσετε τη διαδρομή!

Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο 85 (Highway 85) που διασχίζει την πέμπτη μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο και συνδέει την πόλη Jubail, η οποία βρίσκεται στις ακτές του Περσικού Κόλπου, με την Turaif.

Πέρα από τις ελάχιστες καμπές, στα 1.116 χιλιόμετρα δεν θα συναντήσει κανείς στροφές, γεγονός που καθιστά τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο ένα πραγματικό αξιοθέατο και μια μοναδική εμπειρία.

Βέβαια, παρά την ευκολία που προσφέρει η χάραξη ενός αυτοκινητοδρόμου στη μέση της αραβικής ερήμου, ο μέσος χρόνος που απαιτείται ώστε να καλυφθεί η απόσταση των 1.116 χιλιομέτρων αγγίζει τις 10 ώρες εξαιτίας των αυστηρών ορίων ταχύτητας.

Όχι τυχαία, δεύτερη στη σχετική λίστα είναι μία ευθεία που επίσης βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο με τεράστια διαφορά από την πρώτη, αφού δεν ξεπερνά σε μήκος τα 255 χιλιόμετρα.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης συναντάμε τα 207 χιλιόμετρα ευθείας γραμμής που συνδέουν δύο πόλεις στη Παραγουάη, ενώ από τη συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Αυστραλία.

www.carandmotor.gr

Scroll To Top