Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Δεν καταβλήθηκε το Επίδομα Συμπαραστάσεως στους δικαιούχους – Άμεση κινητοποίηση του Συλλόγου μας και επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ  

Δεν καταβλήθηκε το Επίδομα Συμπαραστάσεως στους δικαιούχους – Άμεση κινητοποίηση του Συλλόγου μας και επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ  

Συνάδελφοι,

Σας έχουμε ενημερώσει ότι πλέον οι υπηρεσίες του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (Μητρώο & παροχές σε χρήμα: επιδόματα αδειών, κατασκηνώσεις, έξοδα κηδείας, επίδομα συμπαραστάσεως κ.λπ.) έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του e-ΕΦΚΑ και ότι θα πρέπει πλέον να απευθύνεστε στα τοπικά υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ για αυτά τα θέματα.

Δυστυχώς, η εκκίνηση αυτής της ενσωμάτωσης στις υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ δεν ήταν καθόλου θετική, προμηνύοντας μία κακή εξέλιξη στις υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους, αφού το επίδομα συμπαραστάσεως δεν καταβλήθηκε στους δικαιούχους συνταξιούχους στις αρχές του μήνα (όπως απρόσκοπτα γινόταν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021).

Μάλιστα, οι δικαιούχοι συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου μας μάς ενημέρωσαν ότι προσπάθησαν να απευθυνθούν στα κατά τόπους υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού κανένας υπάλληλος δε φαίνεται να είναι ενημερωμένος επί του θέματος.

Ο Σύλλογός μας κινητοποιήθηκε άμεσα και έστειλε την κάτωθι επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ:

——————————————————————

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2021

Προς

  • κ. Ελένη Νιαρχάκου, Προϊστάμενη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων e-ΕΦΚΑ

Πατησίων 12, 10677, Αθήνα

  • Κάθε αρμόδια Διεύθυνση – Υπηρεσία

 

Θέμα : Επίδομα συμπαραστάσεως στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του πρώην ταμείου ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ)

 

Κυρίες-οι,

Είμαστε ο Σύλλογος Συνταξιούχων της πρώην Ιονικής Τράπεζας. Τα μέλη μας είναι ασφαλισμένα για τον κλάδο υγείας στο ταμείο τραπεζών ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ-ΤΑΥΤΕΚΩ (Χαριλάου Τρικούπη 6-8-10).

Όπως πιστεύουμε ότι γνωρίζετε, το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα το εν λόγω ταμείο μας ενσωματώθηκε στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Το ταμείο μας, πέραν του Μητρώου, είχε στην αρμοδιότητά του τις παροχές σε χρήμα (επιδόματα αδειών, κατασκηνώσεις, έξοδα κηδείας, επίδομα συμπαραστάσεως κ.λπ.).

Παρά το γεγονός ότι η ενημέρωση που έχουμε από το ταμείο μας είναι ότι οι παροχές του θα συνεχίσουν να αποδίδονται μέσα από τις υπηρεσίες σας, σε επικοινωνία μας με τους συναδέλφους μας διαπιστώσαμε ότι δεν καταβλήθηκε το επίδομα συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου τον τελευταίο μήνα (το οποίο καταβαλλόταν απρόσκοπτα από το ταμείο μας στις αρχές κάθε μήνα και καταβλήθηκε στους δικαιούχους μέχρι και τον Ιανουάριο 2021).

Παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μας απευθύνθηκαν στα κατά τόπους υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ, στα οποία έχουν ενημερωθεί ότι θα πρέπει να απευθύνονται στο εξής για αυτά τα θέματα, κανένας λειτουργός του e-ΕΦΚΑ δεν τους έχει δώσει κάποια υπεύθυνη απάντηση και μάλιστα όλοι εμφανίζονται να μην έχουν καμία ενημέρωση για το θέμα.

Ασφαλώς, το ίδιο συμβαίνει και με όσους έχουν προσκομίσει πρώτη φορά δικαιολογητικά για να λάβουν το εν λόγω επίδομα.

Σας ενημερώνουμε ότι το επίδομα συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου ανέρχεται στα 550 ευρώ και καταβάλλεται μηνιαίως στους συνταξιούχους ασφαλισμένους οι οποίοι προσκομίζουν στο ταμείο μας αίτηση, καθώς και απόφαση από τα ΚΕΠΑ, στην οποία αναφέρεται ότι ο ασθενής έχει ανάγκη συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου. Είναι αυτονόητο ότι οι δικαιούχοι δεν ελάμβαναν το επίδομα αυτό από άλλη πηγή (μέσα από τη σύνταξή τους κ.λπ.).

Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση επίλυση αυτού του θέματος, καθόσον οι δικαιούχοι είναι άτομα που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Λάβετε επίσης υπ’ όψη σας ότι οι δικαιούχοι που έχουν την έγκριση για αυτό το επίδομα απασχολούν αμειβόμενο βοηθό, ενώ πολλοί από αυτούς λαμβάνουν ιδιαιτέρως χαμηλές συντάξεις και επομένως αντιλαμβάνεστε την αμεσότητα επίλυσης του ζητήματος.

Απευθυνόμαστε σε σας ως Προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων και παρακαλούμε να παραπέμψετε το θέμα στην αρμόδια υπηρεσία για να δοθεί άμεσα λύση.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                       Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Κάβουρας                         Μαρία Φιλιπποπούλου

——————————————————————

Ευελπιστούμε να βρούμε ευήκοα ώτα στον e-ΕΦΚΑ και να βρεθεί άμεσα λύση, καθόσον οι συνάδελφοι δικαιούχοι του επιδόματος συμπαραστάσεως χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Εμείς θα συνεχίσουμε βεβαίως τις ενέργειές μας μέχρι να αποδοθεί το επίδομα συμπαραστάσεως στους δικαιούχους συναδέλφους μας και θα σας κρατάμε ενήμερους για την οποιαδήποτε εξέλιξη μέσα από την ιστοσελίδα μας.

 

Scroll To Top