Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Δεν έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά ακόμα οι ετήσιες βεβαιώσεις εισοδήματος σύνταξης για τους παλαιούς συνταξιούχους (συνταξιοδοτηθέντες προ 13.5.16)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Δεν έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά ακόμα οι ετήσιες βεβαιώσεις εισοδήματος σύνταξης για τους παλαιούς συνταξιούχους (συνταξιοδοτηθέντες προ 13.5.16)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί συνάδελφοί μας έχουν επικοινωνήσει με τους Συλλόγους μας και μας έχουν γνωστοποιήσει ότι στην προσπάθειά τους να εκτυπώσουν την ετήσια βεβαίωση εισοδήματος σύνταξης από την ηλεκτρονική εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ (προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν στη δήλωσή τους στην εφορία), τους εμφανίζεται ένα ηλεκτρονικό μήνυμα μη ταυτοποίησης των στοιχείων τους και τους παραπέμπει στο τοπικό υποκατάστημα e-ΕΦΚΑ της περιοχής τους για να διορθώσουν τα στοιχεία τους.

Μετά από ενέργειες και έρευνα των ασφαλιστικών συμβούλων των Συλλόγων μας, διαπιστώσαμε ότι ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ.

Συγκεκριμένα, διαπιστώσαμε ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις των παλαιών συνταξιούχων (συνταξιοδοτηθέντες προ 13.5.16) του ταμείου μας ΤΑΠΙΛΤ, οι οποίοι εντάσσονται στο σύστημα ΗΔΙΚΑ για την πληρωμή τους, δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα ηλεκτρονικά από τον e-ΕΦΚΑ (αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα ειδικά ταμεία).

Αντίθετα, για τους νέους συνταξιούχους (συνταξιοδοτηθέντες μετά τις 13.5.16) που εντάσσονται στα ΟΠΣ, οι βεβαιώσεις τους έχουν αναρτηθεί ηλεκτρονικά και μπορούν να τις εκτυπώσουν.

Οι Σύλλογοί μας βεβαίως έχουν απευθυνθεί στο Τμήμα Μηχανογράφησης του e-ΕΦΚΑ και αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής ανάρτησης και για τους παλαιούς συνταξιούχους.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Επομένως, οι εν λόγω (παλαιοί) συνταξιούχοι που χρειάζονται την ετήσια βεβαίωση του εισοδήματος σύνταξης, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

Παραμείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για τις νεότερες εξελίξεις σε αυτό το θέμα και σε οτιδήποτε αφορά το χώρο της Ιονικής.

Υ.Γ. : Βεβαίως, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους, το ποσό του ετήσιου εισοδήματος σύνταξής τους είναι συμπληρωμένο στη σχετική θέση του Ε1.

Scroll To Top