Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στις ομαδικές αγωγές μέσω του Συλλόγου μας για τη διεκδίκηση του συνυπολογισμού στις συντάξεις των αποχωρήσαντων πριν τις 13/5/16, όλων των αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβληθεί εισφορές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν4387/2016  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στις ομαδικές αγωγές μέσω του Συλλόγου μας για τη διεκδίκηση του συνυπολογισμού στις συντάξεις των αποχωρήσαντων πριν τις 13/5/16, όλων των αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβληθεί εισφορές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν4387/2016  

Με το από 1/4/21 δημοσίευμά μας (πατήστε εδώ) σας είχαμε ενημερώσει ότι σε συνεργασία με το νομικό γραφείο του δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου, είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε μέσω ομαδικών αγωγών το συνυπολογισμό στη σύνταξη των παλαιών συνταξιούχων (προ 13/5/16) του συνόλου των αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβληθεί εισφορές από 1/1/2002, συνυπολογιζόμενων των δώρων εορτών και των επιδομάτων αδείας. Για τους αποχωρήσαντες πριν το 2002, θα διεκδικήσουμε το συνυπολογισμό στις συντάξεις των αποδοχών επί των οποίων είχαν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές την περίοδο της τελευταίας πενταετίας μέχρι τη διακοπή της ασφάλισής τους, συνυπολογιζόμενων των δώρων εορτών και των επιδομάτων αδείας.

Στην απαντητική επιστολή που μας είχε αποστείλει ο δρ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρονταν αναλυτικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στις ομαδικές αγωγές.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αναφορικά με τις μισθοδοσίες που ζητούνται, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να προσκομίσουν έστω και μία μισθοδοσία για τα έτη που αναζητούν, ανάλογα με τη χρονιά που αποχώρησαν.

Στην περίπτωση που δεν έχουν στη διάθεσή τους μισθοδοσίες από τα επίμαχα έτη, τότε θα πρέπει να αναζητήσουν τη βεβαίωση που παρείχε η τράπεζα για αυτά τα έτη, με την οποία γινόταν η δήλωση των εισοδημάτων στην εφορία.

Τέλος, μόνο όταν δεν υφίσταται κανένα από τα προαναφερθέντα, οι ενδιαφερόμενοι ας προσκομίζουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας (καθόσον στα εισοδήματα που αναγράφονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα δε συμπεριλαμβάνονται οι κρατήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία).

Σε αυτήν την περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέξουν προκειμένου να συμπίπτουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα επίμαχα έτη, καθόσον μέχρι πριν 2 χρόνια το οικονομικό έτος που αναγραφόταν επί του εκκαθαριστικού σημειώματος αφορούσε τα εισοδήματα του περασμένου έτους.

Scroll To Top