Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Επιστροφή αναδρομικών Μνημονιακών Νόμων

Επιστροφή αναδρομικών Μνημονιακών Νόμων

Συνάδελφοι,

Επειδή αρκετοί από εσάς μας ρωτάτε το τελευταίο διάστημα τι θα πρέπει να κάνετε σχετικά με την αποδοχή ή όχι της επιστροφής των μνημονιακών περικοπών των νόμων Ν. 4051 & 4093, που προτίθεται να μας επιστρέψει η κυβέρνηση το φθινόπωρο ατόκως, σημειώσατε ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες συνταξιούχων:

 α. Αυτοί που δεν έχουν ασκήσει αγωγή και οι οποίοι θα μπορούσαν να την ασκήσουν έως το τέλος του έτους διεκδικώντας και τα δώρα και τις μνημονιακές περικοπές εντόκως. Γι’ αυτή την κατηγορία σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, θα τους καταβληθούν ατόκως άμεσα, μόνο στην περίπτωση που παραιτηθούν από το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή γι’ αυτό το 11μηνο.

β. Αυτοί που ήδη έχουν ασκήσει αγωγή και διεκδικούν τις παραπάνω μνημονιακές περικοπές εντόκως αλλά και τα δώρα αυτής της περιόδου. Όμως και γι’ αυτούς δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, εφόσον επιλέξουν να τους καταβληθούν από την κυβέρνηση άμεσα τα ποσά των παραπάνω μνημονιακών περικοπών ατόκως, εάν θα είναι υποχρεωμένοι τότε να παραιτηθούν από την αγωγή τους για το διάστημα αυτό, δηλαδή να μην συνεχίσουν την διεκδίκηση των τόκων και των δώρων.

Και για τις δυο παραπάνω περιπτώσεις ακόμα δεν έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται το θέμα αυτό να ξεκαθαρίσει πριν από τον Σεπτέμβριο. Γι αυτό σας παρακαλούμε και σας ζητούμε να κάνετε υπομονή και να είστε σίγουροι ότι όταν υπάρξουν οριστικές αποφάσεις ο Σύλλογος θα σας ενημερώσει, θα θέσει υπ όψιν σας όλα τα δεδομένα καθώς επίσης και την θέση του και τότε εσείς θα μπορείτε να αποφασίσετε τι πρέπει να κάνετε.

 

       Πρόεδρος                                                                  Γενική Γραμματέας                                                                                                                                                                                                         

Νικόλαος Κάβουρας                                                        Μαρία Φιλιπποπούλου

 

 

Scroll To Top