Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ (ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ (ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Συνάδελφοι σχετικά με την ενημέρωση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ για την δυνατότητα ηλεκτρονικής παραλαβής συνταγών φαρμάκων τους επόμενους 2 μήνες και μετά από συνεννόηση με την γιατρό του Συλλόγου μας κα Ναταλία Πριάχινα, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, δημοσιεύουμε παρακάτω συνημμένα: Α) Την σχετική ανακοίνωση των αρμόδιων Υπουργείων για την ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Β) Τον εναλλακτικό και πιο απλό τρόπο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων μελών μας που προτείνει η γιατρός του ΣΣΙΛΤΕ μέσω φαρμακοποιών. Γ) Την κάρτα της γιατρού του Συλλόγου μας με τα τηλέφωνά της και το e mail.

Επικοινωνείστε μαζί της στο 210 68 44 662.

Καλή υγεία και δύναμη σε όλες και σε όλους τους συναδέλφους.

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΛΤΕ 

Α) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Σας       ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής       Διακυβέρνησης και σε  συνεργασία με το Υπουργείο       Υγείας και την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι ήδη       διαθέσιμη η δυνατότητα ηλεκτρονικής παραλαβής συνταγών (άυλη       συνταγή) στο κινητό τηλέφωνο όλων των πολιτών (ασθενών σας) εφόσον       το επιθυμούν, με SMS & email.

Απαραίτητη       προϋπόθεση αποτελεί η δήλωση του ασθενούς ότι επιθυμεί να λαμβάνει την       συνταγή με SMS στην ιστοσελίδα Πρωτοβάθμια       Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) :

https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p

και στη νέα ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης

www.gov.gr

 

· Τι σημαίνει ο όρος άυλη συνταγή; 

Σημαίνει την ενεργοποίηση       της δυνατότητας του πολίτη, να λαμβάνει τα στοιχεία της συνταγής       του μέσω SMS στο κινητό του τηλέφωνο και με       email στον Η/Υ ή στο κινητό του.

· Πως μπορεί να λαμβάνει άυλη συνταγή ο πολίτης;

 Οφείλει για μια και       μόνο φορά, να συνδεθεί με τους ενεργούς κωδικούς του Taxis    NET, στη σελίδα https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p και σύντομα στο www.gov.gr και να δηλώσει ότι «Επιθυμεί να λαμβάνει       άυλη συνταγή» εισάγοντας παράλληλα τον αριθμό του κινητού του       τηλεφώνου ή/και το email του.

· Τι αλλάζει με την άυλη συνταγή για τον       πολίτη;

 

Πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση στο φαρμακείο του εντύπου       της συνταγής.

· Πως μπορεί ο πολίτης να ζητήσει άυλη συνταγή από       τον ιατρό κατά την επίσκεψη του στο ιατρείο;

 

Για να λαμβάνουν κατά την       επίσκεψή τους στο ιατρείο του θεράποντα ιατρού τους, την συνταγή       τους σε ηλεκτρονική μορφή – (είτε μέσω SMS είτε μέσω Email)  θα       πρέπει να έχουν κάνει την απαραίτητη ηλεκτρονική δήλωση στο https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p και τις επόμενες μέρες στο www.gov.gr.

· Πως μπορεί ο πολίτης με την άυλη συνταγή να       παραλάβει τα φάρμακά του, κατά την επίσκεψη του στο φαρμακείο;

Κατά την επίσκεψη του πολίτη στο       φαρμακείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση της έντυπης       συνταγής, καθώς δηλώνοντας στον φαρμακοποιό το BARCODE της       συνταγής που έχει λάβει με SMS/Email, δύναται να παραλάβει τα φάρμακα       όπως μέχρι πρότινος.

· Τι αλλάζει με την άυλη συνταγή για       τον ιατρό;

Δεν είναι πλέον απαραίτητη η       εκτύπωση του εντύπου της συνταγής για τους πολίτες που τον       επισκέπτονται στο ιατρείο και έχουν ΗΔΗ δηλώσει ότι       επιθυμούν να λαμβάνουν άυλες συνταγές.

· Τι αλλάζει στην διαδικασία έκδοσης άυλης   συνταγής για τον ιατρό

Δεν είναι πλέον απαραίτητη η εκτύπωση του εντύπου της       συνταγής για τους πολίτες που τον επισκέπτονται στο ιατρείο       και έχουν ΗΔΗ δηλώσει ότι επιθυμούν να λαμβάνουν άυλες συνταγές.

· Τι αλλάζει στην διαδικασία εκτέλεσης της       συνταγής από τον φαρμακοποιό, στο φαρμακείο;

Ο φαρμακοποιός είναι πλέον σε θέση να εκτελέσει       την συνταγή εφόσον ο πολίτης του αναφέρει τον       κωδικό (BARCODE) της συνταγής που έχει λάβει στο κινητό του    τηλέφωνο, δίχως να είναι απαραίτητη η προσκόμιση της έντυπης       συνταγής.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ορθή  δήλωση  του αριθμού του κινητού και του email είναι απαραίτητη προκείμενου να λαμβάνει   ο ασφαλισμένος την ειδοποίηση (SMS/Email) για την έκδοση της         συνταγής από τον ιατρό καθώς και αντίστοιχη ειδοποίηση για την         εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό!

Σας   ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και σας ευχόμαστε καλή δύναμη!

Β) ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΠΙΟ ΑΠΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Σε επικοινωνία με συνεργάτες μου φαρμακοποιούς πληροφορήθηκα για την πρωτοβουλία Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών για την δυνατότητα εξυπηρέτησης ασφαλισμένων με την μεσολάβηση e-mail του φαρμακοποιού.

Σ” αυτήν την περίπτωση δεν ενεργοποιείται  η ΆΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

Αυτό μπορεί να γίνει ύστερα από συνεννόηση μου με τον φαρμακοποιό και αποστολή εκ μέρους μου αντιγράφου συνταγής σε  e-mail του φαρμακοποιού.

Είναι προφανές ότι η πιο πάνω διαδικασία εξαρτάται από την δυνατότητα του φαρμακοποιού να μπει σ” αυτήν την διαδικασία.

ΑΜΟΙΒΗ

Επίσης σας πληροφορώ ότι  η αμοιβή μου μπορεί να καταβληθεί κατόπιν συνεννόησης με χρήση πιστωτικής κάρτας, e-banking κλπ.

ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΡΙΑΧΙΝΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΣΙΛΤΕ –Τηλ. 210 68 44 662

Γ) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΣΙΛΤΕ (ΦΩΤΟ)91701548_2713817588730594_4707169343350243328_o

Scroll To Top