Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ διαβίβασε στην αρμόδια Υπηρεσία το αίτημα του Συλλόγου μας για τα μηνιαία εκκαθαριστικά σημειώματα των περίπου 500 συναδέλφων που είδαν αυξήσεις από τις συντάξεις Απριλίου

Η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ διαβίβασε στην αρμόδια Υπηρεσία το αίτημα του Συλλόγου μας για τα μηνιαία εκκαθαριστικά σημειώματα των περίπου 500 συναδέλφων που είδαν αυξήσεις από τις συντάξεις Απριλίου

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με πρόσφατο δημοσίευμά μας (πατήστε εδώ), μετά από τις αυξήσεις που είδαν από τις συντάξεις Απριλίου και έκτοτε οι περίπου 500 συνάδελφοί μας στους οποίους δεν είχε γίνει επανυπολογισμός από τον Ιανουάριο του 2019, δυστυχώς δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσουν τα μηνιαία ενημερωτικά τους σημειώματα, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι πράγματι αυτές οι αυξήσεις οφείλονται στον επανυπολογισμό με βάση τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης των προερχομένων εκ της Ιονικής.

Επειδή λοιπόν τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα σύνταξης είναι άκρως απαραίτητα για αυτή τη διευκρίνιση και μάλιστα είναι απαραίτητα σε πολλούς τομείς της καθημερινής μας ζωής, αλλά και επειδή ακόμα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση όσον αφορά τα αναδρομικά που έχουν προκύψει από τον Ιανουάριο του 2019 για αυτούς τους περίπου 500 συναδέλφους, είχαμε αποστείλει την από 20.5.21 επιστολή μας προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη (με κοινοποίηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη), ζητώντας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση, αλλά και να μας ενημερώσουν επίσημα για όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα.

Η Κεντρική Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μας απάντησε με την ακόλουθη επιστολή, ενημερώνοντάς μας ότι διαβίβασε το αίτημά μας στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών για τις περαιτέρω ενέργειες.

——————————————————————–

 

epistoli-e-efka

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ e-ΕΦΚΑ

——————————————————————–

Σίγουρα η απάντηση του e-ΕΦΚΑ και η μεταβίβαση στο αρμόδιο τμήμα είναι ένα θετικό βήμα, αλλά βεβαίως θα παραμείνουμε σε επιφυλακή μέχρι την υλοποίηση του αιτήματός μας προκειμένου να μπορούν οι περίπου 500 συνάδελφοί μας να εκτυπώνουν τα μηνιαία εκκαθαριστικά τους σημειώματα.

Ωστόσο, σημειώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στο θέμα των αναδρομικών και βεβαίως θα αναμένουμε τις ενέργειες του e-ΕΦΚΑ και εφόσον δεν υπάρξει σύντομα κάποια εξέλιξη, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

Παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά και οτιδήποτε αφορά το Σύλλογο και τα μέλη μας.

Scroll To Top