Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Μετά από την πίεση του Συλλόγου μας, εκτυπώνονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα του 2021 για τους συνταξιούχους συναδέλφους που έχουν αρνητική προσωπική διαφορά από τον Ιανουάριο του 2019 – Συνεχίζεται το πρόβλημα για τους 500 συναδέλφους που έλαβαν αυξήσεις με τις συντάξεις Απριλίου

Μετά από την πίεση του Συλλόγου μας, εκτυπώνονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα του 2021 για τους συνταξιούχους συναδέλφους που έχουν αρνητική προσωπική διαφορά από τον Ιανουάριο του 2019 – Συνεχίζεται το πρόβλημα για τους 500 συναδέλφους που έλαβαν αυξήσεις με τις συντάξεις Απριλίου

Με πρόσφατο δημοσίευμά μας (πατήστε εδώ) σας ενημερώσαμε ότι η αρμόδια Υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ απάντησε στο αίτημα του Συλλόγου μας για την εκτύπωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων τόσο των περίπου 500 συναδέλφων που είδαν στις συντάξεις Απριλίου (τέλος Μαρτίου) αυξήσεις, οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα εκτύπωσης από τον Ιανουάριο του 2019, όσο και των υπόλοιπων συναδέλφων με αρνητική προσωπική διαφορά που δεν είχαν δυνατότητα εκτύπωσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του 2021.

Μάλιστα, μας ενημέρωναν ότι «…το εν λόγω έγγραφο κοινοποιείται στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών προκειμένου να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση των ανωτέρω έργων…».

Η πίεση που ασκήσαμε μέσω του Συλλόγου μας και ήταν η αιτία για να τρέξουν οι διαδικασίες έφερε αποτέλεσμα, αφού από σήμερα Δευτέρα 12.7 είναι δυνατή η εκτύπωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του 2021 των συνταξιούχων συναδέλφων μας που έχουν αρνητική προσωπική διαφορά και τους είχε γίνει ο επανυπολογισμός (και είχαν λάβει αυξήσεις) από τον Ιανουάριο του 2019.

Όσοι συνάδελφοι αυτής της κατηγορίας εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά σημειώματα του 2021, θα έχετε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι όσα σας είχαμε αναφέρει σε σειρά δημοσιευμάτων μας τους τελευταίους μήνες.

Αρχικά, για τις διορθώσεις που έκανε ο e-ΕΦΚΑ στις συντάξεις Απριλίου (τέλος Μαρτίου η πίστωση), αφού στο εν λόγω εκκαθαριστικό στη δεύτερη σελίδα απεικονίζεται ο πλήρης χρόνος ασφάλισης με ακρίβεια μηνών και ημερών. Αντίστοιχα, ο χρόνος ΤΑΠΙΛΤ διαφοροποιείται και αποτυπώνεται – υπολογίζεται μόνο ο χρόνος στην τράπεζα για τα επιπλέον ποσοστά αναπλήρωσης. Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε αυτή τη διόρθωση οφείλονταν ορισμένες αυξομειώσεις που παρατηρήθηκαν εκείνο το μήνα στις συντάξεις. Καλούμε τους συναδέλφους να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά τους και αν κάποιος βρει κάποιο σφάλμα σε αυτές τις διορθώσεις, να επικοινωνήσει μαζί μας για να εξετάσουμε την περίπτωσή του.

Επίσης, σας είχαμε ενημερώσει ότι στις συντάξεις Μαΐου (πίστωση τέλος Απριλίου) είχαν πιστωθεί από λάθος του e-ΕΦΚΑ αυξημένα ποσά στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν προ Νόμου Κατρούγκαλου (προ 13.5.16). Αυτά τα σφάλματα απεικονίζονται στο εν λόγω εκκαθαριστικό τόσο ως προς τα ποσοστά αναπλήρωσης, όσο και ως προς την προσωπική διαφορά και είναι συνολικά εμφανές ότι πρόκειται για λάθος. Σύμφωνα με την ενημέρωση του e-ΕΦΚΑ, αυτά τα ποσά θα επιστραφούν μέσω συμψηφισμού σε επόμενες πιστώσεις.

Αν και σίγουρα είναι θετικό ότι λύθηκε το θέμα των εκκαθαριστικών για τους συναδέλφους που τους είχε γίνει επανυπολογισμός τον Ιανουάριο του 2019, ωστόσο οι περίπου 500 συνταξιούχοι συνάδελφοι που έλαβαν πρόσφατα αυξήσεις (σύνταξη Απριλίου) συνεχίζουν να μην έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης εκκαθαριστικών σημειωμάτων από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά και συνεπώς είμαστε σε αναμονή για την επίλυση και αυτού του προβλήματος.

 

Scroll To Top