Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Μόνο μία υπεύθυνη δήλωση ζητά φέτος το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τη συνέχιση της επικουρικής σύνταξης των ασφαλισμένων μελών του

Μόνο μία υπεύθυνη δήλωση ζητά φέτος το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τη συνέχιση της επικουρικής σύνταξης των ασφαλισμένων μελών του

Το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κάθε χρόνο ζητά ορισμένα στοιχεία και έγγραφα από τα ασφαλισμένα μέλη του για τη συνέχιση της επικουρικής τους σύνταξης. Η διαφορά φέτος είναι ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, στη σχετική επιστολή που απέστειλε στα ασφαλισμένα μέλη του, ζητά μόνο την επισυναπτόμενη στην επιστολή υπεύθυνη δήλωση. Στην υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία που ζητούνται, να θεωρήσετε το γνήσιο της υπογραφής σας από αρμόδια Δημόσια Αρχή και να την αποστείλετε ταχυδρομικά, αποκλειστικά, λόγω των μέτρων δημόσιας υγείας, αλλά και του φόρτου εργασίας του ταμείου.

Για τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής σας μπορείτε να επισκέπτεστε ΚΕΠ ή Αστυνομική Αρχή. Τα ΚΕΠ αυτό το διάστημα λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού.

Η προθεσμία αποστολής της υπεύθυνης δήλωσης είναι η 31/1/2021, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι λόγω της συνεχιζόμενης καραντίνας και της δυσκολίας μετακινήσεων και διεκπεραιώσεως των εργασιών, θα δοθεί μία εύλογη παράταση πέραν αυτής της ημερομηνίας.

Το Ταμείο αναφέρει ότι θα γίνουν εκτεταμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι φορολογικών στοιχείων σε συνδυασμό με τα ιστορικά στοιχεία για την επαλήθευση των στοιχείων και για μάλιστα ζητά στην εξουσιοδότηση την παροχή συγκατάθεσης για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων μελών.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι αρχής γενομένης από τη φετινή χρονιά που το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ αποφάσισε να ζητήσει μόνο μία υπεύθυνη δήλωση από τα ασφαλισμένα μέλη του, είναι μία καλή ευκαιρία ώστε να κρατήσει την ισχύ αυτής της δήλωσης, ώστε να αποφεύγεται η ετήσια ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι βέβαια θα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν το Ταμείο σε κάθε αλλαγή των στοιχείων τους.

Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι ενώ το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην επιστολή του αναφέρει ότι μπορεί η υπεύθυνη δήλωση να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr, δεν φρόντισε να έχει διαθέσιμο το κείμενο που θα πρέπει να συμπληρωθεί.

Η ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση μπορεί να γίνει στον κάτωθι σύνδεσμο :

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses

ακολουθώντας βήμα-βήμα τα στάδια για την έκδοση της υπεύθυνης δήλωσης. Όσοι επιλέξετε την έκδοση ηλεκτρονικής υπεύθυνης δήλωσης, θα πρέπει να την αποστείλετε στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είτε με e-mail είτε ταχυδρομικά.

 

Scroll To Top