Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Νέα αναβολή στην πίστωση των αναδρομικών για τους νέους συνταξιούχους (μετά από 13.5.16) με περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη!

Νέα αναβολή στην πίστωση των αναδρομικών για τους νέους συνταξιούχους (μετά από 13.5.16) με περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη!

Σας έχουμε ενημερώσει με δημοσιεύματά μας ότι λόγω των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης που προβλέπει ο ασφαλιστικός Νόμος 4670/2020, ο οποίος ισχύει αναδρομικά από το Οκτώβριο του 2019, θα προκύψουν αυξήσεις για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας της Ιονικής με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, αλλά και αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019.

Μετά από την πολύμηνη καθυστέρηση (αφού ο νόμος έχει ψηφιστεί από τις αρχές του 2020) και τις απανωτές αναβολές της διεκπεραίωσης της διαδικασίες, Κυβέρνηση και e-ΕΦΚΑ είχαν ανακοινώσει επίσημα ότι τα προκύπτοντα αναδρομικά για τους νέους συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν δηλαδή με τις διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου (με έναρξη ισχύος από 13.5.2016) και έχουν περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη, θα πιστώνονταν σήμερα, 30 Ιουνίου.

Ωστόσο, με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ που δημοσιεύτηκε σε διάφορα ΜΜΕ μόλις χθες το βράδυ (!), έγινε γνωστό ότι η πίστωση των αναδρομικών αυτής της κατηγορίας των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα (που βεβαίως είναι και η πλειονότητα) αναβάλλεται εκ νέου για τις 27 Ιουλίου, λόγω «καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρία».

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση :

——————————————————–

Αθήνα, 29  Ιουνίου 2021

Ξεκινά η καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με περισσότερα από 30,1 και έως 44 έτη ασφάλισης, μετά τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020.

Οι πληρωμές ξεκινούν από σήμερα, 29 Ιουνίου 2021, με τις αυξήσεις σε 10.861 συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με τον ν.4387/2016) και πριν την 1/10/2019. Οι παραπάνω συνταξιούχοι θα δουν κατά μέσο όρο πραγματική αύξηση στην ακαθάριστη σύνταξη τους 74 ευρώ, ενώ τα ανώτατα ποσά αυξήσεων φτάνουν τα 450 ευρώ τον μήνα.

Αναφορικά με την πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με τον ν.4387/2016), λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρία που προέκυψε μετά την τελευταία ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021. 

Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Για τις πληρωμές των αναδρομικών των συνταξιούχων του Δημοσίου καθώς και των αναδρομικών και αυξήσεων των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση. 

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

——————————————————–

 

Για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση και ο e-ΕΦΚΑ παρουσιάζονται ασυνεπείς απέναντι στους συνταξιούχους και δυστυχώς παρατηρούμε τις συνεχιζόμενες παλινωδίες στις εργασίες που ανατίθενται σε αναδόχους εταιρείες (βλ. επανυπολογισμό συντάξεων, διορθώσεις, εσφαλμένες πιστώσεις, μη έκδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων κ.λπ.).

Πλέον, βρισκόμαστε σε αναμονή για να δούμε αν πράγματι θα πιστωθούν τα αναδρομικά στους νέους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα στις 27 Ιουλίου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση είχε ενημερώσει ότι και η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων, θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Η αντίστοιχη διαδικασία για τους παλαιούς συνταξιούχους (συνταξιοδοτηθέντες πριν τις 13.5.2016) με περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη, θα ολοκληρωθεί σε επόμενο διάστημα, μετά την ολοκλήρωση των πιστώσεων στους νέους συνταξιούχους. Μόλις υπάρξει πληροφόρηση ή επίσημη ενημέρωση, βεβαίως θα σας ενημερώσουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Scroll To Top