Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Νέο εξώδικο στο διοικητή του e-ΕΦΚΑ – Η αφετηρία των νομικών μας ενεργειών για τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων του Φορέα προς τους συνταξιούχους συναδέλφους μας  

Νέο εξώδικο στο διοικητή του e-ΕΦΚΑ – Η αφετηρία των νομικών μας ενεργειών για τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων του Φορέα προς τους συνταξιούχους συναδέλφους μας  

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει ότι μπορεί μεν να προαναγγέλλονται από την κυβέρνηση οι αυξήσεις που προβλέπει ο νόμος, αλλά ακόμα υπάρχουν καθυστερήσεις και λάθη στις συντάξεις, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια (βλ. εδώ)!

Στο ως άνω δημοσίευμα, αναλύαμε ανά κατηγορία τις εκκρεμότητες του e-ΕΦΚΑ προς συνταξιούχους συναδέλφους μας και τονίζαμε ότι λόγω της παρατεταμένης καθυστέρησης και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας με κάθε δυνατό τρόπο, πλέον είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στη φάση της δικαστικής διεκδίκησης της διεκπεραίωσής τους.

Μάλιστα, έχουμε δώσει εντολή στο νομικό μας σύμβουλο δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση μέσω της δικαστικής οδού της έντοκης διεκπεραίωσης αυτών των παραλείψεων του e-ΕΦΚΑ.

Και ξεκινώντας πλέον αυτή την προσπάθεια, αποστείλαμε εξώδικο στο διοικητή του e-ΕΦΚΑ (το οποίο είναι μάλιστα το δεύτερο σε διάστημα 10 μηνών – βλ. εδώ), στο οποίο τονίζουμε ότι οι «Υπηρεσίες, οι οποίες είναι αρμόδιες για τον ακριβή υπολογισμό και την καταβολή των συντάξεων στα μέλη μας, έχουν υποπέσει σε σειρά σοβαρών παραλείψεων ή σφαλμάτων υπολογισμού του ύψους τους, με συνέπεια να μην έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους σημαντικού ύψους χρηματικά ποσά» και αναλύουμε ξεχωριστά καθεμία κατηγορία:

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (πατήστε εδώ)

Στο εξώδικο καλούμε τον e-ΕΦΚΑ να συμμορφωθεί προς τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους συνταξιούχους συναδέλφους μας εντός του μηνός, διαφορετικά θα κινήσουμε τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την κατάθεση αγωγών (με τη δική σας συμμετοχή).

Ελπίζουμε βεβαίως ότι έστω και την ύστατη στιγμή ο e-ΕΦΚΑ θα εισακούσει τις δίκαιες εκκλήσεις μας και θα ανταποκριθεί. Σε διαφορετική περίπτωση και επειδή ο εμπαιγμός των συνταξιούχων συναδέλφων μας πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω νομικές ενέργειες με την κατάθεση αγωγών, στις οποίες βεβαίως θα κληθούν να συμμετάσχουν οι πληττόμενοι συνάδελφοι.

Παραμείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για τις εξελίξεις σε αυτό το κρίσιμο θέμα που αφορά εκατοντάδες συναδέλφους μας.

Scroll To Top