Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Πρωθυπουργός : Σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους θα καταβληθούν εφάπαξ μέσα στο 2020 τα αναδρομικά βάσει της απόφασης του ΣτΕ

Πρωθυπουργός : Σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους θα καταβληθούν εφάπαξ μέσα στο 2020 τα αναδρομικά βάσει της απόφασης του ΣτΕ

Συνάδελφοι, έχετε ενημερωθεί για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες τις περικοπές των συντάξεων των μνημονιακών νόμων 4051/2012 και 4093/2012 για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του έτους 2015 έως το Μάιο του έτους 2016 και ουσιαστικά επιδίκασε αναδρομικά για αυτό το διάστημα.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με σημερινές δηλώσεις του από το βήμα της βουλής προανήγγειλε την εφάπαξ καταβολή του συνόλου των αναδρομικών των κύριων συντάξεων μέσα στο 2020. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ότι θα ωφεληθούν περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι, είτε είχαν προσφύγει στα δικαστήρια είτε όχι.

Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση πράγματι θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και θα καταβάλει εντόκως τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που είχαν προσφύγει σε βάρος των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων.

Scroll To Top