Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Στις 02/10/20 εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η αναίρεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank του κ. Γκιάτη κατά της Εφετειακής απόφασης που ακύρωσε την τροποποίηση του καταστατικού του 2015 – Η υπόθεση δεν έχει οικονομικό αντικείμενο  

Στις 02/10/20 εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η αναίρεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank του κ. Γκιάτη κατά της Εφετειακής απόφασης που ακύρωσε την τροποποίηση του καταστατικού του 2015 – Η υπόθεση δεν έχει οικονομικό αντικείμενο  

Την Παρασκευή 02/10/20 εκδικάζεται η αναίρεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank του κ. Γκιάτη κατά της Εφετειακής απόφασης που ακύρωσε την καταστροφική τροποποίηση του καταστατικού του επικουρικού μας ταμείου του 2015.

Τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε εκκινήσει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνοκάρτας, μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» που είχε ασκήσει εξ αρχής παρέμβαση και συμμετείχε στη δίκη. Ωστόσο, μετά την πρωτόδικη απόφαση που ακύρωνε την καταστροφική τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στο Εφετείο έκανε πρόσθεση παρέμβαση και ο Σύλλογός μας.

Η προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου μας στην από 25/9/20 συνεδρίαση, έλαβε την απόφαση να κάνει πρόσθετη παρέμβαση στη διαδικασία της 02/10/20 και έχει ήδη αναθέσει στη νομική μας συνεργάτιδα κ. Αγγελική Καίσαρη την εκπροσώπηση του Συλλόγου μας, καθόσον η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επιμένει στη στείρα στάση της και μετά την απόρριψη της έφεσής της, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου στον Άρειο Πάγο.

Ωστόσο, επειδή λαμβάνουμε πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα συναδέλφων που βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με αυτή τη διαδικασία, σπεύδουμε να διευκρινίσουμε ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει οικονομικό αντικείμενο, δεν αφορά άμεση επιστροφή αναδρομικών και δεν θα έχει κανένα οικονομικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, στην εφημερίδα του Συλλόγου μας «Ο Συνταξιούχος της Ιονικής» (Φύλλο 95 Μάιος – Ιούνιος 2020) υπάρχει δημοσίευμα στο οποίο παρουσιάζεται ανακριβώς ότι η εκκρεμής δίκη αφορά την «…καταβολή αναδρομικών διαφορών για το διάστημα 2015 – 2018, κατά μέσο όρο 5.000 και πλέον ευρώ…». Το δημοσίευμα αυτό καλλιέργησε προσδοκίες για άμεση είσπραξη αναδρομικών, εφόσον δικαιωθούμε από τον Άρειο Πάγο.

Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ότι οι νομικοί μας συνεργάτες μας έχουν εξηγήσει ότι η δίκη στον Άρειο Πάγο αφορά το κύρος της τροποποίησης του καταστατικού και δεν έχει άμεσο οικονομικό αντικείμενο.

Σύμφωνα με τις αρχές που πρεσβεύει η προσωρινή διοίκηση, είμαστε υποχρεωμένοι να σας γνωστοποιήσουμε την πραγματικότητα και να μην καλλιεργούμε και συντηρούμε ψευδαισθήσεις και να είστε σίγουροι ότι όσο θα βρισκόμαστε στη διοίκηση του Συλλόγου θα κάνουμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, το καλύτερο δυνατόν για τις επικουρικές μας συντάξεις, μακριά από λαϊκισμούς και αποπροσανατολιστικές μεθοδεύσεις.

Scroll To Top