Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Συντάξεις χηρείας : Αναστέλλονται οι περικοπές για ένα μήνα μετά από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου

Συντάξεις χηρείας : Αναστέλλονται οι περικοπές για ένα μήνα μετά από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή για ένα μήνα των μειώσεων στις συντάξεις χηρείας βάσει του ν.4611/2019:

 ———————————————————–

26 Μαΐου 2021

Αναστέλλονται για ένα μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας βάσει του ν. 4611/2019

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αναστέλλονται για ένα μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 4387/16 περί επιζώντων συζύγων, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4611/19 της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Οι συνταξιούχοι που διαπίστωσαν περικοπή στη σύνταξή τους θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021 τη σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο υποκατάστημα στο οποίο ανήκουν (σ.σ. ΤΑΠΙΛΤ).

Τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις χηρείας του Ιουνίου 2021 κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων θα επιστραφούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από τον e-ΕΦΚΑ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από τον e-ΕΦΚΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ———————————————————–

Επομένως τα ποσά που παρακρατήθηκαν με τις συντάξεις Ιουνίου, θα επιστραφούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι συντάξεις χηρείας διαμορφώνονται ως εξής :

– 70% της σύνταξης του θανόντος για τα πρώτα τρία έτη μετά το θάνατό του

– 35% μετά την παρέλευση τριών ετών

– Οι συντάξεις χηρείας συνεχίζουν να ανέρχονται στο 70% μετά την παρέλευση τριετίας όταν ο δικαιοδόχος δεν είναι εργαζόμενος ή συνταξιούχος από ίδιο δικαίωμα

Επομένως, για το ταμείο μας, οι δικαιοδόχοι που δεν είστε εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι από ίδιο δικαίωμα, θα πρέπει να προσκομίσετε στο ΤΑΠΙΛΤ (Δραγατσανίου 8) με κάθε μέσο (e-mail, ταχυδρομικά ή και αυτοπροσώπως) το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και σχετική υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρετε ότι δεν είστε εργαζόμενος ή συνταξιούχος από ίδιο δικαίωμα, προκειμένου να συνεχίσετε να λαμβάνετε το 70% της σύνταξης του θανόντος, όπως δικαιούστε.

 

Scroll To Top