Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Την Πέμπτη 24 & την Παρασκευή 25 Ιουνίου η καταβολή των κύριων συντάξεων – Πιθανές οι αυξήσεις για τους νέους συνταξιούχους (μετά από 13.5.16) με περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη

Την Πέμπτη 24 & την Παρασκευή 25 Ιουνίου η καταβολή των κύριων συντάξεων – Πιθανές οι αυξήσεις για τους νέους συνταξιούχους (μετά από 13.5.16) με περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις Ιουλίου στους συνταξιούχους συναδέλφους των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9.

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου στους συνταξιούχους συναδέλφους των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8.

Η πιο πιθανή ημερομηνία για την καταβολή της Επικουρικής Σύνταξης είναι η Πέμπτη 1 Ιουλίου.

 

Πιθανές οι αυξήσεις για τους νέους συνταξιούχους (μετά από 13.5.16) με περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη

Σας έχουμε ενημερώσει με δημοσιεύματά μας ότι λόγω των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης που προβλέπει ο ασφαλιστικός Νόμος 4670/2020, ο οποίος ισχύει αναδρομικά από το Οκτώβριο του 2019, θα προκύψουν αυξήσεις για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας της Ιονικής με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, αλλά και αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019.

Παρά την καθυστέρηση στη διαδικασία του επανυπολογισμού και την υλοποίηση αυτών των διατάξεων του νόμου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα μαζί με τις συντάξεις Ιουλίου είναι πολύ πιθανόν θα πιστωθούν οι αυξήσεις στους νέους συνταξιούχους, που συνταξιοδοτήθηκαν δηλαδή με τις διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου (με έναρξη ισχύος από 13.5.2016) και έχουν περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τα προκύπτοντα αναδρομικά (από Οκτώβριο 2019) θα πιστωθούν στο σύνολό τους στο τέλος του μήνα σε αυτήν την κατηγορία νέων συνταξιούχων.

Θα περιμένουμε την πίστωση των συντάξεων ώστε να διαπιστώσουμε αρχικά, αν πράγματι θα αποδοθούν οι αυξήσεις και εν συνεχεία αν θα πιστωθούν τα αναδρομικά.

Η αντίστοιχη διαδικασία για τους παλαιούς συνταξιούχους (αποχωρήσαντες πριν τις 13.5.2016) με περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε αμέσως επόμενο διάστημα μετά την ολοκλήρωση των πιστώσεων στους νέους συνταξιούχους.

 

Scroll To Top