Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Την Τρίτη 25 & την Τετάρτη 26 Μαΐου η καταβολή των κύριων συντάξεων – ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα επιπλέον ποσά που πιστώθηκαν από λάθος τον προηγούμενο μήνα θα επιστραφούν μέσω συμψηφισμού

Την Τρίτη 25 & την Τετάρτη 26 Μαΐου η καταβολή των κύριων συντάξεων – ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα επιπλέον ποσά που πιστώθηκαν από λάθος τον προηγούμενο μήνα θα επιστραφούν μέσω συμψηφισμού

Την Τρίτη 25 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις Ιουνίου στους συνταξιούχους συναδέλφους των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9.

Την Τετάρτη 26 Μαΐου στους συνταξιούχους συναδέλφους των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8.

Η πιο πιθανή ημερομηνία για την καταβολή της Επικουρικής Σύνταξης είναι η Τρίτη 1 Ιουνίου.

Συνάδελφοι,

Κατά την καταβολή των συντάξεων Μαΐου (που έγινε στα τέλη Απριλίου), είχαν πιστωθεί στους παλαιούς συνταξιούχους (που αποχώρησαν δηλαδή προ Νόμου Κατρούγκαλου) ιδιαιτέρως αυξημένα ποσά. Μάλιστα, σας είχαμε επισημάνει ότι οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι – μετά από επικοινωνία με τους αρμοδίους του e-ΕΦΚΑ – δεν μπορούσαν να βρουν καμία αντιστοιχία με κάποια από τις διεκδικήσεις μας και συνεπώς το πιθανότερο ήταν να επρόκειτο για κάποιο λάθος των ηλεκτρονικών συστημάτων του e-ΕΦΚΑ που πιστώνει τις συντάξεις.

Το επόμενο διάστημα εξετάσαμε το θέμα και μετά από επικοινωνία με τους αρμοδίους, πράγματι διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για λάθος του e-ΕΦΚΑ που τόσο σε συνταξιούχους του δικού μας ταμείου όσο και σε συνταξιούχους ορισμένων άλλων ταμείων, είχε πιστώσει λανθασμένα αυξημένες συντάξεις. Τα επιπλέον ποσά που πιστώθηκαν τον προηγούμενο μήνα το πιθανότερο είναι ότι θα συμψηφιστούν σε επόμενες πιστώσεις συντάξεων, χωρίς όμως να μας έχουν δώσει απάντηση πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό.

Επομένως, σας εφιστούμε την προσοχή ότι, αρχής γενομένης από την επικείμενη πίστωση των συντάξεων Ιουνίου την επόμενη εβδομάδα, υπάρχει το ενδεχόμενο συμψηφισμού, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να λάβετε μειωμένες τις συντάξεις σας κατά το αντίστοιχο αυξημένο ποσό που λανθασμένα είχατε λάβει τον περασμένο μήνα.

Scroll To Top