Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τουλάχιστον 15.000 τραπεζοϋπάλληλοι εργάζονται από το σπίτι Επί ποδός «πολέμου» οι τράπεζες, αφού από 23 Μαρτίου 2020 λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τουλάχιστον 15.000 τραπεζοϋπάλληλοι εργάζονται από το σπίτι Επί ποδός «πολέμου» οι τράπεζες, αφού από 23 Μαρτίου 2020 λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας

90828800_2709557809156572_2675402933327101952_nΤουλάχιστον 15.000 τραπεζοϋπάλληλοι εργάζονται ήδη από το σπίτι τους, ή βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού (γονείς, άτομα με προβλήματα υγείας).
Τα καταστήματα λειτουργούν με το 45%-50% του προσωπικού και ο μέγιστος αριθμός πελατών που μπορούν να βρίσκονται εντός καταστήματος δεν ξεπερνά τους 5.
Οι τράπεζες εφαρμόζουν τα δικά τους πολεμικά πρωτόκολλα, για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχεια των συναλλαγών.
-Το δίκτυο καταστημάτων λειτουργεί με το 45% -50% του προσωπικού. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε εφεδρεία και θα εναλλάσσονται κάθε βδομάδα.
-Το 50% του συνολικού προσωπικού των τραπεζών (το σύνολο είναι περίπου 34.000 τραπεζοϋπάλληλοι) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από το σπίτι τους μέσω διαδικτύου. Οι τράπεζες τις προηγούμενες μέρες τους εφοδίασαν με lap top και κωδικούς για να μπαίνουν στο σύστημα.
Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι που έχουν λάβει άδειες ειδικού σκοπού, επειδή είτε είναι γονείς, είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
-Εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί σε άλλα κτίρια, ώστε ο αριθμός τους να είναι μικρότερος. Αυτό έχει συμβεί για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός πολλών εργαζομένων. Αυτή η μέριμνα έχει ληφθεί για υπαλλήλους που εξυπηρετούν πχ τις υπηρεσίες του ΙΤ.
Ταυτόχρονα, έχουν γίνει crash test για το κατά πόσο το σύστημα μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο όγκο συναλλαγών μέσω διαδικτύου.
Τα τραπεζικά στελέχη ενημερώνουν ότι για τους ιδιώτες το σύνολο των συναλλαγών –πληρωμές, μεταφορές ποσών κλπ- μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω e banking. Και συστήνουν να μην πηγαίνουν οι πολίτες, και ειδικά τα άτομα μεγάλης ηλικίας στο κατάστημα.
Οι περισσότερες συναλλαγές που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ιντερνετικά είναι συναλλαγές επιχειρήσεων όπως είναι για παράδειγμα η είσπραξη επιταγών.
ΠΗΓΗ: mononews – Έφη Καραγεώργου
Scroll To Top