Τελευταία Νέα
Home / Ανακοινώσεις / Υπουργός Εργασίας: Τον Ιούνιο οι αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου ασφαλιστικού νόμου

Υπουργός Εργασίας: Τον Ιούνιο οι αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου ασφαλιστικού νόμου

seaan-ypoyrgeio-ergasias-2Ο Υπουργός Εργασίας σε χθεσινή του συνέντευξη εκτίμησε ότι:

Α) Tον Ιούνιο αναμένεται η εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών (εννέα μήνες, από την 1η Οκτωβρίου 2019) και η χορήγηση αυξήσεων στις κύριες συντάξεις για συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων με βάση τα νέα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είχε εκτιμήσει ότι οι αυξήσεις και τα αναδρομικά θα δίδονταν τέλος Απριλίου.

Β) Το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στις 21 Φεβρουαρίου 2020 και θα γίνει Νόμος του Κράτους από την 1η Μαρτίου 2020.

Γ) Αναφερόμενος στην αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το σύνολο των δικαστικών διεκδικήσεων των αναδρομικών των συνταξιούχων, τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει την όποια απόφαση, με γνώμονα και τις αντοχές της οικονομίας (σε 60 ή σε 72 μηνιαίες δόσεις).

Το ΣτΕ αναμένεται να εκδώσει την σχετική απόφαση των αναδρομικών τέλος Μαϊου. Ως γνωστόν ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος στην συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ στις 10 Ιανουαρίου 2020,έκανε πρόσθετη παρέμβαση για τα αναδρομικά όλων των μελών του, με τον Δικηγόρο κ. Δημήτρη Μπούρλο.

(Απόσπασμα απο την συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα»)

 

 

Scroll To Top